ROM attıktan sonra telefon açılmıyor

NecroBit

Kilopat
Katılım
28 Kasım 2016
Mesajlar
488
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar dostlar. Mevzu şudur. Telefonum birkaç aydır fazlasıyla yere düştü. En son düşüşünden sonra açılış ekranı geliyor ve hemen kapanıyordu. Bu durum kısır döngüye giriyordu. Ben de Boot menüsünden "reboot to bootloader" seçtim ki işletim sistemi arızalarını ve hatalarını gidersin ve arayüzü yüklesin. Fakat bu sefer kapanmadı. Sadece açılış ekranında uzun bir süre bekledi. Ben de araştırmalarım sonucunda ROM atmaya karar verdim. Telefonumun çift SIM girişli olduğunu unutarak, bir siteden " Vestel venus E2 orijinal ROM 7.0 (2 GB Vestel) " ROM'unu indirip qfıl uygulamasıyla yükledim. Telefon düzelmişti ve daha üst bir Android temasıyla, fakat bu sefer SIM okumuyordu. Araştırdım tekrar ve sonradan çift SIM destekli olduğunu fark ettim telefonumun ve tekrar aynı siteden " Vestel venus E2 orijinal ROM(çift sim) " ROM'unu indirdim ve aynı şekilde yükledim. Fakat bu sefer yine açılış ekranında kalıp tekrar tekrar yeniden açılıp kapanıyor ve bir türlü işletim sistemi devreye giremiyor. Konunun özeti budur. Umarım yakın zamanda cevap ve çözüm önerileri gelir, zira yeni telefon alacak ne zaman var ne para. Şimdiden teşekkürler dostlar.
 
Telefonunuz için orijinal ROM'u temin edip fastboot olarak yüklemeyi deneyin.
Bunu biraz açmanız gerekicek zira telefondan pek anlamıyorum. Orjinal ROM dosyaları elimde mevcut. Kendi ROM'u böyle devam ederse çift sim destekli farklı bir ROM atarım ve SIM okumama sorunu için uğraşırım. Buda başka bir yol
 
Biraz araştırdım ve orijinal ROM dosyalarında şebekeleri bile ayırarak paylaşanlar var. Vestel cihazları hakkında hiç deneyimim olmadı ama size uygun olan şebekeli bir ROM'u QFil ile yüklemeyi deneyin.
 
Biraz araştırdım ve orijinal ROM dosyalarında şebekeleri bile ayırarak paylaşanlar var. Vestel cihazları hakkında hiç deneyimim olmadı ama size uygun olan şebekeli bir ROM'u QFil ile yüklemeyi deneyin.
O dediğinizi yaptım ve yazımda paylaştım. Anladım sağolun
 

Geri
Yukarı