Rootlanmış Samsung cihazda Samsung Pass kullanılmıyor

_fatih_kartal_

Centipat
Katılım
22 Mart 2020
Mesajlar
812
Çözümler
5
Yer
uşak
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
öğrenci
Samsung Pass.png


Magisk ve Odin ile root atılmıştır TWRP var ama kullanmadım şu ana kadar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam root atılmış cihazlarda knox sayacı değişiyor. Bunu aşmanın bir yolu yok. Benim telefonum da öyle maalesef. Samsung hizmetlerini kullanamazsınız.
 
Hocam root atılmış cihazlarda knox sayacı değişiyor. Bunu aşmanın bir yolu yok. Benim telefonum da öyle maalesef. Samsung hizmetlerini kullanamazsınız.

Bir adam program ile yapıyordu Magisk dosyası çıkartıyordu ama bende% 99 da kalıyor :/ (videoyu sorma sinirden sildim)
 
Özel yazılım, özel kernel ve yamalanmış uygulama kullanmadan Knox sayacı kontrollerini (özellikle Samsung Pass, Samsung Knox, Samsung Pay gibi) önemli uygulamalarda bypass etmeniz mümkün değil.

Şimdi şöyle ayrı bir sıkıntı çıktı: Yükleme ekranında kalıyor ve TWRP'ye de girmiyor. :/ Mod görürse başlığı değiştirsin: Samsung telefon, root sonrası yükleme ekranında kalıyor
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Zor ve belalı da olsa Knox sayacı sıfırlanabilir.
Hayır, Knox sayacı imzalanmamış Bootloader boot edilemediği sürece (chipseti kırmadığınız sürece (ki bu da yalnızca Samsung tarafından mümkün)) sıfırlanamaz. (Bazı cihazlarda işlemcinin belli pinlerine kısa devre yaptırılarak da teorik olarak Knox sıfırlanabiliyor ama bu uygulanabilir bir çözüm değil.) Knox sayacı Bootloader üzerinde bulunan eFUSE olarak işaretlenmiş sektörde saklanmakta.

Tüm bunlara ek olarak Samsung bootloader içerisine her seferinde eFUSE sektörünü tetiklenmiş şekilde tutacak kod parçacığı hazırlamış. Yani Knox sayacı her boot ettiğinizde tekrar ve tekrar 0x1 (tripped) olarak atanmakta.

Şimdi şöyle ayrı bir sıkıntı çıktı: Yükleme ekranında kalıyor ve TWRP'ye de girmiyor. :/ Mod görürse başlığı değiştirsin: Samsung telefon, root sonrası yükleme ekranında kalıyor
Anlaşılan cihazın OEM kilidini açmamışsınız. Cihazın orijinal yazılımını ODIN üzerinden flashlayın. Recovery girip, cihazı fabrika ayarlarına sıfırlayın. Cihazı yeniden başlatın, ilk kurulumunu tamamlayın. Geliştirici seçeneklerini açtıktan sonra "OEM kilidini aç" metnini arayın ve OEM kilidini açın. Ardından geri ODIN ile TWRP yükleyin ve yeniden başlar başlamaz recovery tuş bileşimini cihaza uygulayın. TWRP başarılı olarak girebilirseniz, kurulumunu tamamlayın. Son olarak cihazı "Temizle" menüsü altından tekrar fabrika ayarlarına sıfırlayın. Bunu yapmadığınız takdirde cihaz kullanıcı verilerini içeren (/data) bölüntünün şifrelemesini kaldıramadığı için boot animasyonunda sonsuz döngüye girecektir. Son sıfırlama sonrası cihazınızı normal olarak kullanabilir veya Magisk flashlayıp rootlayabilirsiniz.
 
Hayır, Knox sayacı imzalanmamış Bootloader Boot edilemediği sürece (chipseti kırmadığınız sürece (ki bu da yalnızca Samsung tarafından mümkün)) sıfırlanamaz. (Bazı cihazlarda işlemcinin belli pinlerine kısa devre yaptırılarak da teorik olarak Knox sıfırlanabiliyor ama bu uygulanabilir bir çözüm değil.) Knox sayacı Bootloader üzerinde bulunan eFUSE olarak işaretlenmiş sektörde saklanmakta.

Tüm bunlara ek olarak Samsung Bootloader içerisine her seferinde eFUSE sektörünü tetiklenmiş şekilde tutacak kod parçacığı hazırlamış. Yani Knox sayacı her Boot ettiğinizde tekrar ve tekrar 0x1 (tripped) olarak atanmakta.

Anlaşılan cihazın OEM kilidini açmamışsınız. Cihazın orijinal yazılımını Odin üzerinden flashlayın. Recovery girip, cihazı fabrika ayarlarına sıfırlayın. Cihazı yeniden başlatın, ilk kurulumunu tamamlayın. Geliştirici seçeneklerini açtıktan sonra "OEM kilidini aç" metnini arayın ve OEM kilidini açın. Ardından geri Odin ile TWRP yükleyin ve yeniden başlar başlamaz Recovery tuş bileşimini cihaza uygulayın. TWRP başarılı olarak girebilirseniz, kurulumunu tamamlayın. Son olarak cihazı "Temizle" menüsü altından tekrar fabrika ayarlarına sıfırlayın. Bunu yapmadığınız takdirde cihaz kullanıcı verilerini içeren (/data) bölüntünün şifrelemesini kaldıramadığı için Boot animasyonunda sonsuz döngüye girecektir. Son sıfırlama sonrası cihazınızı normal olarak kullanabilir veya Magisk flashlayıp rootlayabilirsiniz.

Hocam zaten telefon OEM kilidi açıldı ve Custom ROM yüklü sandığından garanti artık gg diye mesaj veriyor
 
Orijinal yazılımı yüklediğiniz sürece Knox sayacının değeri önem arz etmiyor garanti için donanımsal hatalar konusunda. Bu konu hakkında zamanında Samsung ciddi tazminat paraları ödedi.

Ben bir kere eski sürüme geçmek için Odin kullandım (tabii o zamanlar ilk defa falan kullanıyorum neyse) program fail dedi bende korkudan silmiştir diye en son sürümü kurdum ok dedi yeniden başlatınca da aynı hatayı verdi.

Hocam zaten telefon OEM kilidi açıldı ve Custom ROM yüklü sandığından garanti artık gg diye mesaj veriyor.

Bunu işte.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı