Royal Kludge RK61 vs Motospeed CK61 vs Royal Kludge G87 vs Geek GK61

GMMK , Gateron Blue ve Ducky keycap setini kullanan bir Reddit kullanicisi klavyeyi alip test etmis ve GMMK'a gore daha plastigimsi oldugunu, tuslarinin Ducky keycaplere benzer hissiyat verdigini ve driverindan memnun oldugunu soylemis. Tasarim olarak GK61'e benziyor gibi fakat daha kotu. Shift tusu cok kotu yere konumlandirilmis, oyun oynarken sizi rahatsiz edebilir bu. Ayrica Turkce layoutta kullanamazsiniz bu klavyeyi, Ingilizce layout'a gecmek zorunda gibi bir sey olacak zira nokta tusu Shift tusunun hemen saginda konumlandirilmis. Eger tasarimina alisabilecekseniz guzel bir klavye.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Peki hocam bunda fn basarak yine home/delete fonksiyonlarını kullanabilecek miyim? Gözükmüyor çünkü tuşların üzerinde.

Peki hocam bunda fn basarak yine home/delete fonksiyonlarını kullanabilecek miyim? Gözükmüyor çünkü tuşların üzerinde.
Bu gorsele gore evet, kullanabileceksiniz.
1593291543464.png

Bu gorsele gore evet, kullanabileceksiniz.
Eki Görüntüle 602563
Çok kararsız kaldım. Gateron switch istiyordum özellikle yaptığınız sıralamadan sonra ama lanet olsun GK61 alamıyorum. Bu klavyede de dediğiniz gibi bir shift tuşu var ki space basacaksın gibi ve İngilizce dizilime alışmam gerekiyor.

Çok kararsız kaldım. Gateron switch istiyordum özellikle yaptığınız sıralamadan sonra ama lanet olsun GK61 alamıyorum. Bu klavyede de dediğiniz gibi bir shift tuşu var ki space basacaksın gibi ve İngilizce dizilime alışmam gerekiyor.
Bu klavye zaten Gateron switch. Ingilizce dizilime alismak gercekten acayip kolay. Maksimum 3 gununuzu alir fakat asil sorun Shift tusunun hemen yanindaki tus. "/" veya "?" isaretlerini koymaya alistiginiz zaman normal klavyede acayip zorlanacaksiniz.

Bu klavye zaten Gateron switch. Ingilizce dizilime alismak gercekten acayip kolay. Maksimum 3 gununuzu alir fakat asil sorun Shift tusunun hemen yanindaki tus. "/" veya "?" isaretlerini koymaya alistiginiz zaman normal klavyede acayip zorlanacaksiniz.
Peki ne düşünüyorsunuz GK61'den sonra alınabilecek şuanlık en uygun Gateron switch diyebilir miyiz?

Gateron Optical sadece kendi türündeki diğerleriyle uyumlu.
Peki ne düşünüyorsunuz GK61'den sonra alınabilecek şuanlık en uygun Gateron switch diyebilir miyiz?

GMMK ve GK61 ile kıyaslamayın bence bunu. Onlar hot swapable, sonradan switchleri değiştirilebilen modeller. GK61'in iki versiyonu var. İlki Gateron Optical switchlerle uyumlu olan ve 350tl civarı olan versiyon. Hotswapable olmasına rağmen sadece gateron optik switch desteklediği için 3-4 seçenek var sadece. İkinci versiyon cherry/kailh/gateron mekanik switchlerle uyumlu olan ve biraz daha pahalı olan modeli. Bu modelde switch seçeneği çok daha fazla.

Gateron Optical sadece kendi türündeki diğerleriyle uyumlu.

GMMK ve GK61 ile kıyaslamayın bence bunu. Onlar hot swapable, sonradan switchleri değiştirilebilen modeller. GK61'in iki versiyonu var. İlki Gateron Optical switchlerle uyumlu olan ve 350tl civarı olan versiyon. Hotswapable olmasına rağmen sadece gateron optik switch desteklediği için 3-4 seçenek var sadece. İkinci versiyon cherry/kailh/gateron mekanik switchlerle uyumlu olan ve biraz daha pahalı olan modeli. Bu modelde switch seçeneği çok daha fazla.
Hocam şöyle bir olay var ki ben hiç uğraşmayacağım bu tarz işlerle. Yani pek anlamıyorum zaten ama izlediğim bir kaç video da ilgimi çekmedi lube vs. Alıp kullanacağım sadece o yüzden switchleri/keycapleri değiştirmek gibi bir isteğim olmayacak.
Ekran Alıntısı.PNG

Pek yardımı dokunmadı...

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı