Çözüldü Rpf dosyası Internet Explorer olarak gözüküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Maxima

Centipat
Öncelikle merhaba, uzun süredir FiveM oyuncusuyum. Geçenlerde yanlışlıkla rpf dosyasını Internet Explorer ile birlikte aç yaptım ve şu an geri düzeltemiyorum. Bunu düzeltmemde yardımcı olur musunuz?

Çözüm
Hocam Kayıt defterinde HKEY_USERS\S-1-5-21..._Classes şeklinde bir klasör var "..." kısmı kullanıcının numarasına bağlı. Oraya girip rpf_auto_file isimli klasörü silmen lazım. Yani konumu şu şekilde gözükecek:

HKEY_USERS\S-1-5-21-.............._Classes\rpf_auto_file

Ama bunda sildikten sonra explorer.exe'i yeniden başlatman lazım.
Ayarlarda Uygulamalar > Varsayılan Uygulamalar kısmından ayarlayabilirsin yada sağ tıklayıp "Birlikte aç..." deyip istediğin uygulamayı seçip "Her zaman" diyebilirsin. Kayıt defterinden değiştirebilirsin. Zibilyon tane yöntemi var.

Ayarlarda uygulamalar > varsayılan uygulamalar kısmından ayarlayabilirsin ya da sağ tıklayıp "birlikte aç..." deyip her zaman aç diyebilirsin. Kayıt defterinden değiştirebilirsin. Zibilyon tane yöntemi var.

Olay o değil işte normalde bu dosyayı açabileceğin bir şey yok üstüne çift tıklayınca birlikte açmak için bir uygulama seçin diyiyordu benim bu dosyayı tekrar o hale getirmem lazım.

Tamam, kayıt defterinden sil. Normalde iki yerde saklı olur:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Classes

Ama muhtemelen ilkinde çünkü kullanıcı altında kaydediyor. O klasöre girip .rpf klasörünü sil düzelir.

Maalesef hala ınternet exploer olarak gözüküyor.

Çift tıkladığında seçenek mi sunuyor bakabilir misin? Dostum olması lazım eğer "rpf_auto_file" Internet Explorer olarak ayarlanmışsa onu da silmek gerek. Ama pek sanmıyorum. Sildiklerin tekrar oluşmuş mu bakabilir misin?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…