Çözüldü DSL-AX82U TurkNet Fiber Ayarları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Krttokaan

Hectopat
Katılım
21 Şubat 2019
Mesajlar
118
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Recep Bey bende aynı dertten müzdaribim. hatta Firmware güncellemesinde modemi çöp ettim. Yenisini aldım. TurkNet yetkililerine haber verdim onlar da Türk Telekom altyapısını kullandığı için onlara haber verdiler.

Yaklaşık 10 gündür Türk Telekom ekipleri gelecek de sorunu çözecek... Esasında 1. ASUS AX82U modemi bozduğumda ertesi sabah geldilerdi ama modem pert olunca bir şey yapılamadı. 2. Modemi tedarik ettim ancak şimdi de ayak diretiyorlar. Sanırım Türk Telekom modemin arka tarafında bulunan etiket bilgileri ile tanımlama yapacak ve internete çıkış sağlanacak.

Modemin sadece internet ışığı yanmıyor. Wi-Fi üzerinden de Ethernet üzerinden de bağlantı kesildi hatası, soğuk bekleme hatası almaktayım.
Ekran resimlerini koyuyorum.
Rehberdeki talimatları birebir uyguladım. Sonuç hüsran. Çözüm bekliyorum. Sorunum çözülürse diğer arkadaşlara faydam olması için buraya yazacağım.
 

Dosya Ekleri

  • 20221129_220228.jpg
    20221129_220228.jpg
    92,9 KB · Görüntüleme: 122
  • 20221129_220117.jpg
    20221129_220117.jpg
    215,1 KB · Görüntüleme: 113
  • 20221129_215840.jpg
    20221129_215840.jpg
    77,5 KB · Görüntüleme: 134
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar VLAN ID'yi 35 yerine 699 olarak girdim sorun düzeldi.

Sizlere tavsiyem mevcut modenizin ayarlarına 192.168.1.1 adresinden yönetim kısmından internet sekmesinde test yaparak VLAN ID tespiti yapmanız.

Anladığım kadarıyla ISS farklılıkları mevcut.

Konuyu çözüldü olarak kapatabiliriz efendim.

Recep Bey desteğiniz için çok teşekkür ederim. Günlerdir uğraşıyorum, sağ olun sizlerde destek verdiniz sizi de uğraştırdım hakkınızı helal edin.

ZTE modem Versiyon 9'a geçerek sanırım değişken VLAN ID ayarına kavuşmuş, öyle tahmin ediyorum ki 699 ayarı başka kişiler için farklı sayılar olabilir. Bu yüzden mevcut modemden kontrol etmekte yarar var.
Recep Bey bende aynı dertten müzdaribim hatta firmware güncellemesinde modemi çöp ettim. Yenisini aldım. Turknet yetkililerine haber verdim onlar da Turk Telekom altyapısını kullandığı için onlara haber verdiler.
Yaklaşık 10 gündür Turk Telekom ekipleri gelecek de sorunu çözecek... Esasında 1. Asus Ax82u modemi bozduğumda ertesi sabah geldilerdi ama modem pert olunca bişey yapılamadı. 2. Modemi tedarik ettim ancak şimdi de ayak diretiyorlar . Sanırım Turk Telekom modemin arka tarafında bulunan etiket bilgileri ile tanımlama yapacak ve internete çıkış sağlanacak.
Modemin sadece internet ışığı yanmıyor. Wifi üzerinden de ethernet üzerinden de bağlantı kesildi hatası, soğuk bekleme hatası almaktayım.
Ekran resimlerini koyuyorum.
Rehberdeki talimatları birebir uyguladım. Sonuç hüsran. Çözüm bekliyorum. Sorunum çözülürse diğer arkadaşlara faydam olması için buraya yazacağım.
Merhaba, yaşadığınız sorunu kontrol ederek yardımcı olmak isterim 🙏 Destek kaydı numaranızı benimle paylaşabilir misiniz?
 
Rehbere harfiyen uydum Recep Bey. Resimleri ekliyorum. Acaba ISS de Türk Telekom mu gireceğiz diye düşünüp onu da denedim olmadı. TurkNet Türk Telekom'dan altyapı alıyor. Onlar internete çıkışa şu an izin vermiyor bence sorun bu.

Güya 1 Aralık 2022 tarihine "Kadar" geleceklerdi ama 1 Aralık oldu hala gelen giden arayan soran yok. Her gün her gün bildirim atmakla olmuyor. Kasıtlı olarak yapıyorlar gibi geliyor bazen.

Cihazda arıza var mı acaba diyorum da sanmıyorum 1. sinde de aynısı olduydu Firmware işine bulaşana kadar sıkıntı yoktu. Arayüz geliyorsa ışıkları yanıyorsa cihazda sıkıntı yoktur.

İnternet Servis Sağlayıcısı şu an hizmet sağlamıyor. Türk Telekom'a mı çöker ne yapar bilmiyorum ama benim hukuki tarafım Turknettir. Gerekeni sonuna kadar kovalayacağımdan emin olsunlar.

Türk Telekom'dan birisiyle görüştüm, biz sadece kendi modemimizi kurup çalıştırmakla yetkiliyiz bizim modemden internete çıkış yapabiliyorsanız bizim işlem tamamdır dediler (Diyarbakır/Ergani Türk Telekom)

Yeni modem ile ilgili sıkıntılarınızı TurkNet'e soracaksınız diyor.
Şimdi ben burada ne yapayım? Müthiş bir mağduriyet yarattılar. Şikayetvar.com'u da incelediğimde binlerce bu şekilde şikayet söz konusu. TurkNet'te en tepede kim var ise bu konuda yetkili o isime ulaşacağım en sonunda.

Wi-Fi 6 teknolojili muazzam bir modem var ama kullanamıyoruz şaka gibi ya.
Router olarak kullanayım dedim onda da olmadı. Arayüzde bağlantı yok gibi, kablo yok gibi gözüküyor.

TurkNet'in Türk Telekom'dan tedarik ettiği modemden ASUS DSL AX82u modem/router a CAT 6 Ethernet kablosu bağladım ve routher üzerindeki Wi-Fi'ya bağlanarak arayüze girdim yine internet bağlantısı gelmedi. Ayarlardan mı kaynaklanıyor ISS (İnternet Servis Sağlayıcı)dan mı kaynaklanıyor. Kafayı yiyeceğim çözemedim 10 gündür bununla uğraşıyorum iade süremi de kaçırmak istemiyorum sorun nedir çözemedim bir türlü. En sonunda iade edeceğim ASUS'a da yazdım onlarda çözüm bulamıyor.

01.12. 2022 Saat 18:00
TurkNet ekibiyle yaklaşık 10 dakika kadar görüştük çok ilgilendiler sağ olsunlar ama kendilerine de aktardım gerçekten çok gerildim. Cihazda problem varsa iade etmem gereken süreyi kaçırmamam gerekiyor. Arayüze girdiğine göre cihazda problem yok görünüyor.

TurkNet yetkilisi de yönetici kısımına problemi ileteceğini aktardı. Türk Telekom ekibi bina girişindeki kısımdan fiberde modem için port açacaklarını eve bile gelmelerine gerek olmadığını ilettiler. Umarım problem ISS kaynaklıdır ve çözülür buradan yine bilgilendireceğim.

Recep Bey sizin ayarları da deneyebiliriz eksik bir kısım var mı yok mu en azından onu netleştirmiş oluruz

@Krttokaan Fotoğraftan net anlaşılmıyor. Ekran görüntüsü paylaşma ihtimaliniz var mı? Ya da ben eve geçince ayarlarımı paylaşayım.

Recep bey router olarak kullanabiliyorum ancak modem olarak halen kullanamıyorum. TurkNet'in ceosunun mailini buldum kendilerine mail attım. Problem TurkNet'ten mi kaynaklanıyor Türk Telekom'dan mı bilemiyorum ama yardımcı olmuyorlar. Son çare sizlere taşıdım konuyu diye. Modem arayüz ayarlarını kontrol edecektik müsait miydiniz? Arayüzden kaynaklı bir durum yok diye düşünüyorum ama yine de emin olmak için.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20221201-141839_Chrome.jpg
    Screenshot_20221201-141839_Chrome.jpg
    69,1 KB · Görüntüleme: 69
  • Screenshot_20221201-141707_Chrome.jpg
    Screenshot_20221201-141707_Chrome.jpg
    90,1 KB · Görüntüleme: 53
  • Screenshot_20221201-141452_Chrome.jpg
    Screenshot_20221201-141452_Chrome.jpg
    59,3 KB · Görüntüleme: 45
  • Screenshot_20221201-141439_Chrome.jpg
    Screenshot_20221201-141439_Chrome.jpg
    73,4 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu rehbere göre yapar mısınız?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Recep Bey tam olarak hata nerede herşeyi aynı yapmışım ben mi göremiyorum yoksa siz ezbere mi cevap atıyorsunuz ?
 
Hocam bütün ekran görüntülerinize tek tek baktım ama bendeki cihaz DSL değilmiş. Bendeki cihaz RT. O yüzden sizden biraz farklı. Sizin için bu video en iyisi. İzleyip bakın, olmazsa daha ileri destek sunarım.

Ayrıca videoyu çektiğim arkadaşa uzaktan bağlanıp yaptım. Gerekirse size de bu desteği sunarım. Ama önce siz videoyu izleyip bakın bir.
 
Hocam bütün ekran görüntülerinize tek tek baktım ama bendeki cihaz DSL değilmiş. Bendeki cihaz RT. O yüzden sizden biraz farklı. Sizin için bu video en iyisi. İzleyip bakın, olmazsa daha ileri destek sunarım.

Ayrıca videoyu çektiğim arkadaşa uzaktan bağlanıp yaptım. Gerekirse size de bu desteği sunarım. Ama önce siz videoyu izleyip bakın bir.

Şimdi TurkNet'ten sabit IP ve IPv6 hizmeti aldım. Bir de öyle deneyeceğim. Yetkililerin hepsi aynı şeyi söylüyor ama. Fiberde ISS tanımlamalar yapmak zorunda. Verilen modemden internete çıkış yapılacağı yönünden bilgilendirmeler yapıyorlar. Bu uğurda 1 tane 5000 TL'lik modem yaktım :D
Sizin yaptığınız ayarları harfiyen uyguladım tekrar kontrol ediyorum ama sizin birebir desteğinize ihtiyacım olacak gibi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı