RTA hastası supplement takviye alabilir mi?

Sward60

Decapat
Daha fazla  
Selamünaleyküm ben RTA (renal tübüler asidoz) hastasıyım düzenli olarak fitness yapıyorum, amacım yağ yakmak ve kas kazanmak. kreatin veya protein tozu kullanmamın bana bir zararı olur mu? Bilgili kişiler cevap verirse sevinirim.

Kullanamaz ki gerek de yok.

Kullanamaz ki gerek de yok.

Gerek yokluğuna nereden vardın?

Uzman bir doktora danış kreatin için, protein tozunuda sorarsın.
İçmen gereken su çok olur çünkü protein tozu aminoasit dolu bir ürün, kreatinde amino asit türevi bir ürün.

1- kreatin zorunlu bir takviye değil eğer kan tahlili verirseniz sağlıklı isenizde vücutta zaten yeterli düzeyde creatin bulunucaktır.
2- düzenli bir beslenmesi varsa protein tozu israf olacaktır ve böbreklere ekstra yük bindiricektir.
3- rta hastası olup kolay yollar bulmak yerine daha sağlıklı ve normal yollar bulması gerekir.
4- protein tozu + besinlerden gelen proteinler ürik asit seviyelerini uçurur.

Kreatin zorunlu bir takviye değil eğer kan tahlili verirseniz sağlıklı isenizde vücutta zaten yeterli düzeyde creatin bulunucaktır.

Hayır yok, kas gelişimi için +5-8 gram gerekli, arjinin takviyesi almadan vücudun 1 gram üretir.
Kan tahlili ile alakası yok kreatin monohidrat fosfokreatin sistemine katılıyor.

3- rta hastası olup kolay yollar bulmak yerine daha sağlıklı ve normal yollar bulması gerekir.

Sağlıklı ve normal bir yol kreatin, bobrek hastalıgı olmadıgı zaman kritik bir riski yok gramları düzgün ise.

Protein tozu + besinlerden gelen proteinler ürik asit seviyelerini uçurur.

Protein tozu besine ek alınmaz, besin makrosunu tamamlamak için alınır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…