RTX 2050 hangi karta denk?

RTX 2050'nin şu an ve önümüzde ki yıl çıkacak tüm oyunları açabileceğine emin olabilirsiniz. Hem de DLSS 3.5 ve GDDR6 teknolojisiyle GTX teknolojisi ile RTX teknolojisini kıyaslamak biraz saçma olmuş. İnterneti de Wi-Fi'den 50 kişi bağlanıyor ve sen o ekran kartında CS2 oynuyorsan değil 2050, 4050 ve 5090 dahi olsa yine takılmalar yaşarsın. Çok zengin olan parasını boşa saçsın saçabilir ben RTX 2050 ile şu an ve önümüzde ki birkaç sene daha mutlu olacak gibiyim.

Geldi sistemi yetmediği için oyunları 720p de Ultra Low ve programlarla oyunu fg açarak çalıştıran arkadaş sen bu kafa ile oyunları oynamaya devam et :D

Burada bilimsel açıklama yapamayacağım anlamak isteyen nasıl da güzel anlıyor gördün mü :)

Işın izleme özelliği oyunlarda otomatik devreye girmez yanlış bilgi vermişsin. Neyin bilimsel açıklamasını yapacaksın? 2050 ile hiçbir oyunu ışın izleme ile kasmadan oynamazssin alacağın FPS 15 olur. Neyi savunuyorsun sen?

15 FPS mi atarım sana oyun da eğer DLSS açıksa girer Ray Tracing X kısaca RTX demek bunların baş harfinin kısaltılması sen neden bahsediyorsun RTX= ışın izleme teknolojisi harf harf açıklayım mı gerek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX ışın izleme diye geçiyor diye oyunlarda otomatik RTX oynatir anlamina gelmez. GTX kartlarda RTX bulunan oyun çalıştırır. GTX 1080 Ti kart mesela RTX 2050'den kat kat güçlü bir karttır ve daha akıcı RTX oyun oynatir şunları biz yazssak yanlış bilgi diye ceza yeriz bu herif hala yazabiliyor.

15 FPS mi atarım sana oyun da eğer DLSS açıksa girer Ray Tracing X kısaca RTX demek bunların baş harfinin kısaltılması sen neden bahsediyorsun RTX= ışın izleme teknolojisi harf harf açıklayım mı gerek var mı?

5050 2060 3060 arasında galiba.

RTX ışın izleme diye geçiyor diye oyunlarda otomatik RTX oynatir anlamina gelmez. GTX kartlarda RTX bulunan oyun çalıştırır. GTX 1080 Ti kart mesela RTX 2050'den kat kat güçlü bir karttır ve daha akıcı RTX oyun oynatir şunları biz yazssak yanlış bilgi diye ceza yeriz bu herif hala yazabiliyor.

2060 masaüstü RTX'li oyun oynatmıyor DLSS yokken 2050 mobil rezillik olur.

2060 masaüstü RTX'li oyun oynatmıyor DLSS yokken 2050 mobil rezillik olur.

GTX oyunları açmaz çalıştırmaz diye bir şey mi söyledim senin verdiğin eksik ve yanlış bilgilerden sen yemiyorsan benim yiyor veya yemiyor olmam sorun değil. Gelmişsin burada 2010'da çıkmış geliştirilmiş GTX teknolojisi ile ilk olarak 2020 de çıkan RTX teknolojisinin daha kötü olduğunu savunuyorsun. Bu kadar bedava bilgi yeter artık.

GTX oyunları açmaz çalıştırmaz diye bir şey mi söyledim senin verdiğin eksik ve yanlış bilgilerden sen yemiyorsan benim yiyor veya yemiyor olmam sorun değil. Gelmişsin burada 2010'da çıkmış geliştirilmiş GTX teknolojisi ile ilk olarak 2020 de çıkan RTX teknolojisinin daha kötü olduğunu savunuyorsun. Bu kadar bedava bilgi yeter artık.

Kimse GTX serisi RTX serisinden daha iyidir demedi, kendin kullanıyorsun diye RTX 2050'yi övmeyi bırakmalısın. RTX 2050 RTX ismini hak etmeyen rezalet bir ekran kartıdır. Adı RTX olmasına rağmen neredeyse hiçbir oyunda Ray Tracing açılmasına izin vermez.

DLSS Ultra performans ve 360p oyun oynuyorsunuz sanırım :) neyse ben üşenmiştim geçen yazınıza ondan cevap veremedim de şimdi cevap vereyim sizin 2 ekran kartını beraber kullanın dediğin olay NVIDIA Optimus teknolojisi ve açıkçası çok verimli değil. Çoğu durumda faydadan çok zarar veriyor. RTX devamlı açılması diye bir durum da yoktur. RTX demek ışın izleme X anlamına geliyor ve NVIDIA bu işlem için her ekran kartına özel ışın izleme çekirdekleri koyuyuor. Yani ışın izleme otomatik açılmıyor bu ışın izleme tensörlerinin olma durumu süreklidir. Maalesef hem VRAM azlığı hem de en güçsüz RTX kart olduğundan yani ışın izleme açabilir belki iyi FPS de alabilirsin oyununa göre ama 2025 yılında AAA oyunlarında pek iyi bir RT performansı veremez. Ha 360 p DLSS performans ayarlarında belki diyelim :)

Son olarak bu yazıyı okuyup RTX 2050 almak isteyen ya da alacak kişilere sesleniyorum. RTX 2050 günümüz AAA performansı maalesef yeterli değil ve 30 FPS'i zor sağlıyor en düşük ayarlarda. Dolayısıyla öyle Monster, ASUS falan görüp AA ucuzmuş diye almayın. 2. el 10-14K'den fazla para vermeyin bu ekran kartına. 0 ise 20k'yı geçmeyin. Oyuncu değilseniz basit programlar kullanacağım arada espor oyunları oynarım ben bir de 2022 yılına kadar olan AAA oyunları açsın bana yeter diyorsanız alınır. Lütfen o ekran kartına 30-35 k paraları vermeyin. Değmez.

Kimse GTX serisi RTX serisinden daha iyidir demedi, kendin kullanıyorsun diye RTX 2050'yi övmeyi bırakmalısın. RTX 2050 RTX ismini hak etmeyen rezalet bir ekran kartıdır. Adı RTX olmasına rağmen neredeyse hiçbir oyunda Ray Tracing açılmasına izin vermez.

Abi 18000 TL'ye falan satılsa tavsiye edilir. Bundan düşük zaten laptop yok. 20k civarına alınabilir. 22K'yı geçmemeli RTX 2050.

Abi 18000 TL'ye falan satılsa tavsiye edilir. Bundan düşük zaten laptop yok. 20k civarına alınabilir. 22K'yı geçmemeli RTX 2050.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı