RTX 2060 6G + R5 3600X Warzone 2'de darboğaz mı yapıyor?

spancer

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, R5 3600X ve RTX 2060'lı bir sistemim var ve Warzone 2.0 çıktığından beri bilgisayarın dengesiz performansından şikayetçiyim. Sonradan fark ettim ki bilgisayarım ekran kartının tamamını kullanmıyor çok anlamıyorum fakat bu sistemin darboğaz yaptığını işaret ediyor diye biliyorum ve aynı zamanda Warzone 2.0'nin optimizasyonunun da çok kötü olduğunu duydum fakat bilemedim. 3 dakikalık bir oyun sırasında sistem değerleri görünen bir video yükledim. Sizce sorun nedir? Eğer darboğaz varsa işlemci değiştirmeden bu darboğazı en az seviyeye indirmenin yolu nedir? Teşekkürler.
Ayarlar: Fullscreen exclusive. Her şey düşük ayarlarda(test ettim en yüksek FPS'yi veren ayarlar bunlar) 1920x1080 @ 144Hz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet.

Darboğaz demek ölüm demek değildir. Eğer oyununuzu baltalamıyorsa böyle devam edebilirsiniz. Eğer darboğaz kavramından ve yaşanmasından nefret ediyorsanız ayarları en yükseğe çekebilirsiniz. Bu sayede ekran kartı kullanımınız % olarak artacaktır.

Buradaki asıl sonuç darboğazlı oynayışın darboğazsız ama daha az FPS ile oynayışa nazaran nasıl deneyim sunduğu.

Evet.

Darboğaz demek ölüm demek değildir. Eğer oyununuzu baltalamıyorsa böyle devam edebilirsiniz. Eğer darboğaz kavramından ve yaşanmasından nefret ediyorsanız ayarları en yükseğe çekebilirsiniz. Bu sayede ekran kartı kullanımınız % olarak artacaktır.

Buradaki asıl sonuç darboğazlı oynayışın darboğazsız ama daha az FPS ile oynayışa nazaran nasıl deneyim sunduğu.
Cevabınız için teşekkürler. Şimdi Cyberpunk 2077'de denedim ve kapalı mekanlarda GPU kullanımı 80-90 arası iken şehre inince bu sayı %55-65'lara kadar düştü ayrıca şehirde 20-25 FPS kaybı yaşıyorum. Fazla bir düşüş değil mi sizce?

Cevabınız için teşekkürler. Şimdi Cyberpunk 2077'de denedim ve kapalı mekanlarda GPU kullanımı 80-90 arası iken şehre inince bu sayı %55-65'lara kadar düştü ayrıca şehirde 20-25 FPS kaybı yaşıyorum. Fazla bir düşüş değil mi sizce?
Fazla bir düşüş çünkü şehirde taranması gereken daha fazla detay var.

Belleğin tek modül olmasıda etki ediyor bu duruma. Daha yüksek fps ve daha az fps düşüşleri için sistem güncellemesi şart gibi görünüyor. WZ2 inanılmaz işlemci kullanan bir oyun değerleriniz normal. Bellek güncellemesi yaparak iyileştirebilirsiniz.

Belleğin tek modül olmasıda etki ediyor bu duruma. Daha yüksek fps ve daha az fps düşüşleri için sistem güncellemesi şart gibi görünüyor. WZ2 inanılmaz işlemci kullanan bir oyun değerleriniz normal. Bellek güncellemesi yaparak iyileştirebilirsiniz.
Cevabınız için teşekkürler. Zaten kafamda böyle bi plan vardı fakat işlemci şüphesi biraz kafamı karıştırdı. Sizce çift modül ram'e geçersem nasıl bir etkisi olur. Darboğazda azalma mı yoksa tamamen darboğazdan kurtuluş mu?

Cevabınız için teşekkürler. Zaten kafamda böyle bi plan vardı fakat işlemci şüphesi biraz kafamı karıştırdı. Sizce çift modül ram'e geçersem nasıl bir etkisi olur. Darboğazda azalma mı yoksa tamamen darboğazdan kurtuluş mu?
Tamamen darboğazdan kurtulmak pek mümkün değil. Olabilicek en iyi sistemi almak en iyi yol. Gerekli ise tabi. 60 fps alabiliyorsanız Cyberpunk'ta bu yeterlidir bence. Yoksa girilicek masrafın içinden çıkılmaz. AAA oyunlar 60 fps verilecek şekilde optimize ediliyor genelde. Bunun üzerine çıkmak yani darboğaza kafa tutmak günümüz teknolojisinde ve ekonomisinde kesenin ağzını açmak demektir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
fps etkisi olur oda bazı oyunlarda. AAA olarak 60 fps alıyorsanız boşa masraf etmeyin derim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı