RTX 2060 Gaming sistem oyunlarda ani takılmalar

Kebab01

Hectopat
Katılım
6 Ekim 2020
Mesajlar
107
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Anakart: B360 GAMING PRO Carbon.
İşlemci: i7 8700.
Ekran kartı: RTX 2060 Gaming Z
RAM: Crucial 8 GB Ballistix DDR4 2400 MHz.(X2)
SSD: Samsung 870 EVO 250GB.
Güç kaynağı: Cooler Master 600W.

Sıcaklık değerleri ise mükemmel.
NVIDIA güncellemeleri en yeni sürüm.
Format atıldı fakat hala değişen bir şey yok.
BIOS değiştirildi fakat sonuçlarda değişiklik bulunmuyor.
Oyun esnasında işlemci, ekran kartı ve disk kullanımına bakıldı her şey normal.

Çoğu oyunda FPS düşmeden donma yaşıyorum SSD ve HDD'nin sağlık durumlarına bakıldı ve gayet iyi.
RAM'ler kontrol edildi herhangi bir sorun bulunamadı.
İşlemci benchmark testlerinde ortalamanın üstünde sonuç veriyor.
Ekran kartı ortalamanın üstünde performans veriyor.
İşlemci soğutucusu bulunmakta ismi Arctic Freezer 34 e-sports.
Genellikle FPS oyunları oynamaktayım Valorant'ta bazen 10 dakika sonra bazen 1 saat sonra donmaya başlıyor. Özellikle ani bir işlem olduğunda donuyor oyunlar.
Sorunun neden kaynaklı olabileceği hakkında görüşlerim var fotoğrafı buraya atacağım.
1 aydır bu sorunla uğraşmaktayım. İşlemciyi 2 yıl önce aldım eğer çözülemiyecek bir sorunsa garantiye vericeğim.

Gördüğünüz gibi işlemci boşta bile olsa MHz'i 798'e çekiyor bu normal mi değil mi bilmiyorum. Eğer sorun buradaysa demektir ki işlemci kaynaklı donma.
Sorun MHz düşmesinden değil şimdi baktım çünkü oyuna girdiğimde MHz düşmeden donma yaşadım.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (3).png
    Ekran Görüntüsü (3).png
    265,2 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 2060 oyun ekran kartı değil daha çok iş için kullanılmalı bence yani onunla Max Minecraft falan oynarsın kanka onların Gaming Zleri var onu satıp RTX 2070 veya RTX 2060 Gaming Z alabilirsin (hangi oyun)

Benmi anlamadım yazdığını ekran kartım zaten RTX 2060 Gaming Z bu arada takılma ekran kartından dolayı değil eğer bilgisayar bilgin yoksa mesaj atmayabilirsin.
 
Elinde var sa hdm kablo 1.4, 2.0, 2.1 bunlarla bir dene ona göre sorunu belirleyelim.

Onu da eklemeyi unutmuşum onu da denedim + olarak RAM'leride teker teker denedim.
Bu sorun normal bir sorun değil FPS düşmüyor sistemdeki parçaların durumu iyi sorunu bulabilirsem garantiye vereceğim ama hangi parça onu bulmaya uğraşıyorum tek bildiğim bu sorun çözülürse birçok kişiye fayda sağlayabilir çünkü insanlar direk parça değişmeye yöneliyor fakat doğru değil.
 
Çok uzun yazdım fakat sildim , kendim bizzat denedim , bazı DP kablo ve sürümleri monitör ler le uyumsuz ama bu benim için geçerli belki sen de olmayabir , ben kendi monitör üm de ki deneyimim şöyle 1.2 DP kablo ile eski oyunlar da donma , takıl ma , bazı , 1.4 DP kablo ile sadece donma , bazilarin da 1.4 DP kablo ile hiç bir şekil de ne takıl ma ne donma yaşamadım , her biri farklı marka ve farkı sürüm kere sahip monitör DP kablo seçiyor olabilir , bu ben deki çözüm DP kablo kaliteli tesi ve sürümü ne göre farklı lik göstere biliyor , sen ne yaptın dersen 6 tane DP kablo su alıp deneyerek çözdüm .
 
Çok uzun yazdım fakat sildim, kendim bizzat denedim, bazı DP kablo ve sürümleri monitörler le uyumsuz ama bu benim için geçerli belki sen de olmayabir, ben kendi monitör üm de ki deneyimim şöyle 1.2 DP kablo ile eski oyunlar da donma, takıl ma, bazı, 1.4 DP kablo ile sadece donma, bazilarin da 1.4 DP kablo ile hiçbir şekil de ne takıl ma ne donma yaşamadım, her biri farklı marka ve farkı sürüm kere sahip monitör DP kablo seçiyor olabilir, bu bendeki çözüm DP kablo kaliteli tesi ve sürümü ne göre farklılik göstere biliyor, sen ne yaptın dersen 6 tane DP kablo su alıp deneyerek çözdüm.

Gerçekten ilginç. Monitörüm Samsung 144 Hz 1 ms Curved monitör. Kablolardan olması çok düşük bir ihtimal bende. Ya işlemcide problem var ya da RAM de sıkıntı var büyük ihtimal.
 
Onu da eklemeyi unutmuşum onu da denedim + olarak RAM'leride teker teker denedim.
Bu sorun normal bir sorun değil FPS düşmüyor sistemdeki parçaların durumu iyi sorunu bulabilirsem garantiye vereceğim ama hangi parça onu bulmaya uğraşıyorum tek bildiğim bu sorun çözülürse birçok kişiye fayda sağlayabilir çünkü insanlar direk parça değişmeye yöneliyor fakat doğru değil.
görmedin onu kb ama onun haricinde bilmiyom yani bilmiyom
 

Yeni konular

Geri
Yukarı