RTX 2060 GPU belli sıcaklık değerlerinde sesli çalışıyor

atakantoktas

Hectopat
Katılım
6 Haziran 2020
Mesajlar
48
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhabalar, yaklaşık 8 ay önce aldığım RTX 2060S ekran kartım var. Son zamanlarda yüke bindikten sonra 55 derecelerde demir bileme sesi gibi bir şey çıkıyor. Sizce bu neden olabilir? Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, sıcaklığı düşürmek için fanlar hızlı çalışıyor. Bu sebeple, ses yapabilir.
 
Coil Whine zararlı değildir. Bobin kaynaklı bir durum. Bobinlerin arasında bulunan silikonlardan dolayı oluyor. Bazen fan sesiyle karışabilir. İsterseniz garantiye gönderebilirsiniz.
 
Yok reis fan sesi değil. Zannedersem coil whine denilen şeyden fakat pek bilgim olmadığı için sizlere sormak istedim.

Hocam oyun çok yüksek FPS'lerde çalışıyorsa, V-Sync açmayı deneyebilirsiniz. Benim kartımda da coil whine var, çok kafama takmıyorum ama V-Sync açınca ses azalıyor ya da kesiliyor, oyununa bağlı.
 
Coil whine zararlı değildir. Bobin kaynaklı bir durum. Bobinlerin arasında bulunan silikonlardan dolayı oluyor. Bazen fan sesiyle karışabilir. İsterseniz garantiye gönderebilirsiniz.

Performansa bir zararı yoksa ve sadece bu ses çıkacaksa benim için problem yaratmaz. Fakat gelecekte sorun teşkil eder mi?
 
Performansa bir zararı yoksa ve sadece bu ses çıkacaksa benim için problem yaratmaz. Fakat gelecekte sorun teşkil eder mi?

Benim kart MSI RTX 2060 Ventus XS'Ti. Kartımı bir kere garantiye gönderdim, değişim verdiler. Yeni kartta da aynı sorun vardı. Ama ServisPoint (MSI Türkiye servisi) bana performansa herhangi bir zararının olmayacağını ve sesin üreticinin verdiği desibelden düşük olduğunu söylediler. İnternetteki videolarda da Coil Whine'ın performans sorunlarına yol açmayacağını söylüyorlar. Rahatlıkla kullanın diyorum. İstiyorsanız V-Sync açık oynayın, karta binen yükü azaltacaktır, daha düşük sıcaklıkta çalışacaktır, tabii monitörünüz 240 ya da 360 Hz değilse :D
 
Olmaz hocam. Kullanabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı