RTX 2060 için 80 derece sıkıntı mı?

OrhanYaman

Hectopat
Daha fazla  
Yeni 2. el sistem topladım. EVGA KO RTX 2060 6 GB, Ryzen 5 3600, ASUS TUF Gaming A520M Plus, 650W Power... Az önce Shadow of the Tomb Raider Definitive Edition yükledim. DLSS açtım. DLSS çok yüksekte değil normal ayarlarda. Açtım 83 derece oynanıyor. Sıkıntı mı? Korktuğum için bu konuyu açtım.

Sınırda çalışıyor. Ekran kartının garantisi yoksa termal macununu yenileyerek işi çözebilirsiniz. Eğer ben korkarım derseniz güvendiğiniz bilgisayarcı gözünüzün önünde yapsın ya da servise vererek hal edebilirsiniz. GTX 1080 kullanıyorum benim de 80 derecedeydi kartım içini hiç açmamıştım. Kurumuş olan termal macunu yeniledikten sonra 62 derece oldu maksimum. Sizde de etkisi böyle olacak.

Tam sınırda belki uzun vadede sorun yapar. Performans kaybı yoksa en azından şimdilik sorun yok. Kasa hava akışını iyileştirerek uzun vadede sorun olmasını önleyin.

Yanlış biliyorsam düzeltin ama kartın ortalama sıcaklık değeri bu seviyelerde olması lazım yük altında. Aynı Windforce veya Inno3D marka 2060/S'lerde olduğu gibi soğutması pek başarılı değil ama bi 3-4 derece daha düşürülebilir gibi, kasa içi havalandırma iyileştirilebilir veya termal macun yenilemek gibi yine de çok bir farklılık olacağını sanmıyorum. Kısaca soğutması başarılı değil benim görüşümde. Yani yine ısınacak o gpu. Genel olarak 80 dereceyi geçmezse iyi olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…