RTX 2060 ısınma sorunu

alper414129

Hectopat
Arkadaşlar geçen hafta GeForce RTX 2060 6 GB OC olan bir sistem topladım. 1080P yüksek ayarda oyun açtığımda bilgisayar ilk 10 dakikda 80 dereceye geliyor ve daha sonra 83 84 dereceye kadar geliyor. Kasa modeli Frisby Venom kasa havalandırması gayet iyi durumda.

Son düzenleyen: Moderatör:
85 dereceye kadar normal zaten, fanlar çalışmıyor 55 dereceye kadar. Sonra yavaş yavaş hız artıyor. Eğer fan sesinden rahatsız olmayacaksan devir sıcaklığında oynama yapabilirsin.

Kart, 88 dereceye kadar dayanıklı. Endişeye gerek yok. Kartınızın markası ve modeli nedir?

Oyun içerisinde afterburner ile kartınızın fanlarının kaç RPM de döndüğünü ve % cinsinden de ne kadar hızda döndüğüne bakıp duruma göre oyuna girerken fan hızınızı bir tık artırarak (auto'yu kapatıp yani) sıcaklıkları düşürebilirsiniz. Tabi bu önerimi kasa içi hava sirkülasyonunun optimum seviyede olduğunu varsayarak yapıyorum.
Benim sistemde mesela uzaymontaj ve işlemcim zaten dandik olduğu için ekran kartımın fan hızı %15'i geçmiyor. Hatta BF1 oynarken bazen duruyor. (gerekmediği için güç limitini eksi %50 yaptım 80W'ı geçmiyor ekran kartı )

85 dereceye kadar normal zaten, fanlar çalışmıyor 55 dereceye kadar. Sonra yavaş yavaş hız artıyor. Eğer fan sesinden rahatsız olmayacaksan devir sıcaklığında oynama yapabilirsin.
Fan devriyle oynadım fakat değişen bişey olmadı. Fanlar yüksek hızda bile kart bu sıcaklıkta oluyor. Bana bu değerler yüksek geliyor araştırdım maksimum 75 derecede çalışıyor diyorlar.

Anladığım kadarıyla referans kartı satın almışsın. O kart için değerler normale yakındır. Asla rog strix , gaming x modelleri ile karşılaştırmamak lazım. Yok bu değerler benim sinirimi bozuyor diyorsan afterburner üzerinden undervoltage yapabilirsin.

Son düzenleme:
Kart, 88 dereceye kadar dayanıklı. Endişeye gerek yok. Kartınızın markası ve modeli nedir?
Kart Gigabyte GV-N2060OC-6GD GeForce RTX 2060 OC 6G 6GB GDDR6 192Bit modeli. Sırf bu sıcaklıklara çıkıyor diye daha 1 hafta önce 7500 tl verdiğim bilgisayardan soğudum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…