RTX 2060 madencilik yapılırsa garanti dışı kalır mı?

264523

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
4
Arkadaşlar oyun bilgisayarımda RTX 2060 var ve 2-3 ay sonra bilgisayarım ile çok fazla işim olmayacağı için madencilik yapayım diyorum. Fakat merak ettiğim bazı şeyler var.
  1. Eğer mining yaparsam kart garanti dışı kalır mı?
  2. Ömründe kısalma olur mu?
Ekran kartım:

Kasa Corsair Spec Delta 4 fan ve eğer serin çalışması daha iyi olur derseniz 2 fan daha alabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar oyun bilgisayarımda RTX 2060 var ve 2-3 ay sonra bilgisayarım ile çok fazla işim olmayacağı için madencilik yapayım diyorum. Fakat merak ettiğim bazı şeyler var.
  1. Eğer mining yaparsam kart garanti dışı kalır mı?
  2. Ömründe kısalma olur mu?
Ekran kartım:

Kasa Corsair Spec Delta 4 fan ve eğer serin çalışması daha iyi olur derseniz 2 fan daha alabilirim.
1- Hayır.
2- Evet ama yaptığın zamana göre değişir. Şahsen 3 ay yaptım ve bir fark yok.

Ömründe kısalma olur mu?
Mining yaparken sürekli %100 olarak çalışıyor diye biliyorum ömründe bir kısalma olacaktır ancak o kadar da fazla değil. Oyun oynadığımızda bile ömründe kısalma oluyor öyle düşün.

Garanti dışı kalmaz çünkü madenciliğin sürekli oyun oynamak veya render almaktan çok da bir farkı yok. Kartı kullanmak kartı neden garanti dışı bıraksın? Ömründe kısalma olur tabii fakat bence birçoğumuz zaten ekran kartlarımızı ömrü bittiği için değil artık performansı yetmediği için değiştiriyoruz. Bu nedenle de yapmakta bir sakınca pek göremiyorum ama ömrünü ne kadar azalttığı konusunda bir bilgim yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı