RTX 2060 Sistem LoL 240 FPS için görüntü ayarı

Technokurt

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar yakın zamanlarda 240Hz monitör almayı düşünüyorum fakat en çok oynadığım oyunlardan biri olan LoL'de sabit 240 FPS alamıyorum. Oyun başında her şey güzel, FPS ara sıra 240'ın altına iniyor ve oyun ilerledikçe 200-220 FPS civarında dolaşıyor (çoğu ayar düşükteyken) fakat takım savaşlarında 130 gördüğüm oluyor. Ayarları düşürünce işlemciye yük bindiği için FPS'ye çok katkı sağladığını düşünmüyorum. Bu yüzden size soruyorum, NVIDIA denetim masasından ve oyun içinden hangi ayarları yaparsam maximum performansı alabilirim.

Sistem özellikleri: RTX 2060, Ryzen 5 3600, 16 GB 3200MHz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aktif konularıma bakarsanız aynı sisteme sahibiz ve dediğiniz gibi 130-150 arasına düşmekte toplu savaşta. Birkaç koreli pro oyuncuların yayınlarında denk geldim, 240 Hz sabit ayarlamışlar belki 240 Hz monitörleri var, belki de 144 ama 240’ sabitlediler bilemem ama onlarda da savaşlarda dikkat ettim 120-150 arasına düşmekte. Yani şu an güncel olarak 2080 Super bile testlerde savaş esnasında 160-170 FPS görüyor, testleri var. Şu an için LoL’e 240 Hz monitör almak biraz saçma gibi geliyor tahminimce.

Aktif konularıma bakarsanız aynı sisteme sahibiz ve dediğiniz gibi 130-150 arasına düşmekte toplu savaşta. Birkaç koreli pro oyuncuların yayınlarında denk geldim, 240 Hz sabit ayarlamışlar belki 240 Hz monitörleri var, belki de 144 ama 240’ sabitlediler bilemem ama onlarda da savaşlarda dikkat ettim 120-150 arasına düşmekte. Yani şu an güncel olarak 2080 Super bile testlerde savaş esnasında 160-170 FPS görüyor, testleri var. Şu an için LoL’e 240 Hz monitör almak biraz saçma gibi geliyor tahminimce.
Benim durum çok farklı, AAA oyunlar hiçbir sorun yokken LOL, CS:GO, Valorant gibi oyunlar düşük fps sorunum var.

Benim durum çok farklı, AAA oyunlar hiçbir sorun yokken LoL, CS:GO, Valorant gibi oyunlar düşük FPS sorunum var.

Yeteri kadar FPS veriyor. Ve GPU'un kendini kullanma gereksinimi duymuyor. Bende RTX 2080 aldığım zaman binlerce FPS görmeyi umut etmiştim. Sonradan alışıyorsun. Ek olarak CS:GO, LoL vb. oyunlar işlemci ağırlıklı diye biliyorum.

Benim durum çok farklı, AAA oyunlar hiçbir sorun yokken LOL, CS:GO, Valorant gibi oyunlar düşük fps sorunum var.
Diğer iki oyunu bilmiyorum, deneyimlemedim ama 2080S testini gördükten sonra problemin LoL ile ilgili olduğunu düşündüm kendi tahminimce. Ekran kartına yük pek bindirmediği doğrudur ama 240’ı stabil alamamak o kartlar ile biraz garip öylesine bir oyun için.

Peki minimum fps kaybı için hangi ayarları kısıp hangilerini açmalıyız.
Aslında önemli olan koridor aşaması (240+fps alıyom) çünkü koridorda oynamak daha çok dikkat gerektirdiği için daha iyi oluyor. Takım savaşlarında zaten herkesin savaştığı anda ne yaptığın gözükmüyor genellikle o yüzden akıcı olmuş olmamış (benim fikrim ve tecrübem) pek bir şey değiştirmiyor. Akıcı olup olmaması dediğim ise yine akıcı olan değerler (130-190fps).

Son düzenleme:
Diğer iki oyunu bilmiyorum, deneyimlemedim ama 2080S testini gördükten sonra problemin LoL ile ilgili olduğunu düşündüm kendi tahminimce. Ekran kartına yük pek bindirmediği doğrudur ama 240’ı stabil alamamak o kartlar ile biraz garip öylesine bir oyun için.

L.

Benim durum çok farklı, AAA oyunlar hiçbir sorun yokken LoL, CS:GO, Valorant gibi oyunlar düşük FPS sorunum var.

Konuyla alaksız ama profilindeki adamın ismi neydi

Ve konuya gelecek olursam LoL işlemciye yüklenen bir oyundur yüklenme diyorum ama öyle aman aman bir yükte kullanmıyor ayarları düşükte oynamak size daha az FPS kazandırır ayarları yükseltin ki işlemciye yük binsin fark ettiyseniz LoL'de GPU aşırı derecede az kullanılıyordur bununda etkisi olabilir.

Yeteri kadar FPS veriyor. Ve GPU'un kendini kullanma gereksinimi duymuyor. Bende RTX 2080 aldığım zaman binlerce FPS görmeyi umut etmiştim. Sonradan alışıyorsun. Ek olarak CS:GO, LoL vb. oyunlar işlemci ağırlıklı diye biliyorum.

Dostum, durum çok farklı. Örneğin CS:GO'da 400'lerde alırken şu an 150'lerde alıyorum. Bilgisayarımda bir sorun var ki fpslerim bu kadar düştü.
Konuyla alaksız ama profilindeki adamın ismi neydi.

Adamın gerçek adı Cillian Murphy, Peaky Blinders dizisindeki adı Thomas Shelby.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı