Çözüldü RTX 2060 sistem UV denerken siyah ekran

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Moscow

Hectopat
RAM
G. Skill ripjaws 3200mhz
SSD veya HDD modeli
Kioxia 500gb m2 ssd
Ekran kartı
Gigabyte rtx 2060 windforce
Anakart
B450M S2H
İşlemci
Ryzen 5 3600
RTX 2060 ekran kartıma UV yaparken siyah ekran yedim, BIOS pilini çıkarttım ama hala aynı.
Bu arada işlemci ve ekran kartının fanları dönüyor.

Çözüm
RTX 2060 ekran kartıma UV yaparken siyah ekran yedim, BIOS pilini çıkarttım ama hala aynı.
Aynı anakartı kullanıyorum ve maalesef BIOS pilini çıkartıp bir süre beklemek işe yaramıyor. BIOS'u sıfırlamak için anakartın içinden gelen el kitapçığındaki CMOS pinlerinin yerini bulun. CMOS pinlerine tornavida v.b bir alet ile temas ederek anakartı sıfırlayabilirsiniz. Ama dediğim gibi el kitapçığını referans alın. Aksi taktirde yanlış bir durumla karşılaşabilirsiniz.
Aynı anakartı kullanıyorum ve maalesef BIOS pilini çıkartıp bir süre beklemek işe yaramıyor. BIOS'u sıfırlamak için anakartın içinden gelen el kitapçığındaki CMOS pinlerinin yerini bulun. CMOS pinlerine tornavida v.b bir alet ile temas ederek anakartı sıfırlayabilirsiniz. Ama dediğim gibi el kitapçığını referans alın. Aksi taktirde yanlış bir durumla karşılaşabilirsiniz.

Çözüm
Ben de işe yarıyor hocam. Ancak bu anakartta BIOS piline ekran kartını sökmeden erişmek imkansız. CMOS olayı hem daha kolay hem de daha kesin bir çözüm olacaktır.

Aynı anakartı kullanıyorum ve maalesef BIOS pilini çıkartıp bir süre beklemek işe yaramıyor. BIOS'u sıfırlamak için anakartın içinden gelen el kitapçığındaki CMOS pinlerinin yerini bulun. CMOS pinlerine tornavida vb bir alet ile temas ederek anakartı sıfırlayabilirsiniz. Ama dediğim gibi el kitapçığını referans alın. Aksi taktirde yanlış bir durumla karşılaşabilirsiniz.

Teşekkürler, işe yaradı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı