RTX 2060 sistem uyumlu mu?

vortovor456

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, hem yazılım geliştiriciliği hem de arada bir oyun oynamak için (genellikle Flight Simulator, dıreksiyon seti ile yarış oyunları ya da GTA 5 tarzı oyunlar) bir sistem toplamayı düşünüyorum. Bu zamana kadar hiç sistem toplamadım, sistem dahili bileşenleri ile ilgili en son 15 sene önce ilgiliydim. Daha 2 gün önce yeni parçaları öğrendim, sıvı soğutmalar, M.2 SSD'ler, RGB contoller vs. teknoloji bayağı gelişmiş, ben geri kalmışım :) o yüzden yanlış bir sistem toplamak istemiyorum.

Aşağıda izlediğim YouTube videolarından edindiğim bilgilere göre bir sistem topladım, aşağı yukarı bu fiyat bandında kalmak istıyorum. Vaktiniz ayırıp, bilgili arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa mutlu olurum :)

Bilmeyen olarak genel sorularım:

1.)aşağıdaki sistemde, sistemi topladığım websitesi RAM-Processor kombinasyonu hatası verdi. Aslında hata mı yoksa önerimi tam anlayamadım. Bir uyuşmazlık görüyor musunuz?

2.)ilk hedefim işim için bir workstation oluşturmak olduğu için, oyun ilk yapacağım şey değil, o yüzden grafik kartını sonra alabilirim. Grafik kartı seçmeyince sistem, processerünuz ya da anakartınız onboard grafıkkartı olmadığı için seçmelisiniz diyor. Onboard olanları almak mı mantıklı? Yoksa grafik kartı takacaksam onboardlı almak gereksiz mi?

3.) neden bu anakartlarda 5-6 tane USB-Type-C çıkışı yok? USB-C'ler her yerde, MacBook'larda her yer Type-C. Bilgisayarların en iyisi olan PC'lerde USB-C'lerın sadece 1 veya 2 adet olması beni şaşırttı.

Sistem:

Processor
: Intel® Core™ i5-12400F

Soru: 12400 ile arasındaki fark nedir? 12400 daha pahalı.

anakart: Gigabyte B660M Gaming X DDR4.

Neden: YouTube'da güzel yorumlar gördüm, o yüzden seçtim bir de PCI. E 4 ve 5 slotları önemliymiş sanırım. Bunda var o yüzden.

Processor-soğutucu: Corsair iCUE H150i RGB Pro XT 360mm.

İstek: Sıvı soğutmalı olmalı.

Soru: 360 mm seçtiğim kasa ile uyumlu mu bir fikrim yok. 360 mm bu kasaya sığar mı?

RAM: Corsair DIMM 32 GB DDR4-3600 kit.

İstek: 32 GB olmalı çünkü iş için.

İstek2: RGB aydınlatmalı olmalı, güzel görüntü için.

Storage: Samsung 980 Pro heatsink 1 TB.

İstek: M.2 ve gen4 olmalı, çünkü iş için yüksek okuma ve yazma gerekli. Ayrıca 1 TB olmalı ve kendini kanıtlamış bir marka olmalı, herhangi bir arıza anında verileri kaybetmemek için.

Soru: Gen4'ler normal M.2'lerden çok mu hızlı? Çok fark ediyor mu?

Güç ünitesi: Be Quiet! Pure Power 11 FM 750W.

Güç ünitesini rastgele 750W seçtim, çünkü sistem ne kadar gerekiyor bilmiyorum. Sanırım bu en iyi ihtimali. Ne kadar gerekiyor, nereden görebilirim onu da bilmiyorum.

PC kasası: Cooler Master Masterbox TD500 ARGB with tempered-glas

İstek: Eğer ekleyeceğim parçalara bir engel değilse, bu kasa duruş itibari ile güzel, bu kasa olmalı. Hemde havalandırması iyi miş diye duydum.

Grafik kartı: gainward GeForce RTX 2060 ghost.

Eğer yukarıdakinde fligt Simulator'u son ayarlarda oynamayacaksam ya da yeni çıkacak olan GTA 6'yi iyi ayarlarda oynatmayacaksa aşağıdaki ekran kartını düşünüyorum.

ASUS GeForce RTX 3060 TUF Gaming OC V2 LHR.

Sanırım bir şey unutmadım, belki kasa havalandırması için RGB'li fanlara da ihtiyacım var, ama onlar en basit kısımları. Önerilerinizi verirseniz sevinirim.

Merhaba, hem yazılım geliştiriciliği hem de arada bir oyun oynamak için (genellikle Flight Simulator, dıreksiyon seti ile yarış oyunları ya da GTA 5 tarzı oyunlar) bir sistem toplamayı düşünüyorum. Bu zamana kadar hiç sistem toplamadım, sistem dahili bileşenleri ile ilgili en son 15 sene önce ilgiliydim. Daha 2 gün önce yeni parçaları öğrendim, sıvı soğutmalar, M.2 SSD'ler, RGB contoller vs. teknoloji bayağı gelişmiş, ben geri kalmışım :) o yüzden yanlış bir sistem toplamak istemiyorum.

Aşağıda izlediğim YouTube videolarından edindiğim bilgilere göre bir sistem topladım, aşağı yukarı bu fiyat bandında kalmak istıyorum. Vaktiniz ayırıp, bilgili arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa mutlu olurum :)

Bilmeyen olarak genel sorularım:

1.)aşağıdaki sistemde, sistemi topladığım websitesi RAM-Processor kombinasyonu hatası verdi. Aslında hata mı yoksa önerimi tam anlayamadım. Bir uyuşmazlık görüyor musunuz?

2.)ilk hedefim işim için bir workstation oluşturmak olduğu için, oyun ilk yapacağım şey değil, o yüzden grafik kartını sonra alabilirim. Grafik kartı seçmeyince sistem, processerünuz ya da anakartınız onboard grafıkkartı olmadığı için seçmelisiniz diyor. Onboard olanları almak mı mantıklı? Yoksa grafik kartı takacaksam onboardlı almak gereksiz mi?

3.) neden bu anakartlarda 5-6 tane USB-Type-C çıkışı yok? USB-C'ler her yerde, MacBook'larda her yer Type-C. Bilgisayarların en iyisi olan PC'lerde USB-C'lerın sadece 1 veya 2 adet olması beni şaşırttı.

sistem:

Processor
: Intel® Core™ i5-12400F

Soru: 12400 ile arasındaki fark nedir? 12400 daha pahalı.

anakart: Gigabyte B660M Gaming X DDR4.

Neden: YouTube'da güzel yorumlar gördüm, o yüzden seçtim bir de PCI. E 4 ve 5 slotları önemliymiş sanırım. Bunda var o yüzden.

Processor-soğutucu: Corsair iCUE H150i RGB Pro XT 360mm.

İstek: Sıvı soğutmalı olmalı.

Soru: 360 mm seçtiğim kasa ile uyumlu mu bir fikrim yok. 360 mm bu kasaya sığar mı?

RAM: Corsair DIMM 32 GB DDR4-3600 kit.

İstek: 32 GB olmalı çünkü iş için.

İstek2: RGB aydınlatmalı olmalı, güzel görüntü için.

Storage: Samsung 980 Pro heatsink 1 TB.

İstek: M.2 ve gen4 olmalı, çünkü iş için yüksek okuma ve yazma gerekli. Ayrıca 1 TB olmalı ve kendini kanıtlamış bir marka olmalı, herhangi bir arıza anında verileri kaybetmemek için.

Soru: Gen4'ler normal M.2'lerden çok mu hızlı? Çok fark ediyor mu?

güç ünitesi: Be Quiet! Pure Power 11 FM 750W.

Güç ünitesini rastgele 750W seçtim, çünkü sistem ne kadar gerekiyor bilmiyorum. Sanırım bu en iyi ihtimali. Ne kadar gerekiyor, nereden görebilirim onu da bilmiyorum.

PC kasası: Cooler Master Masterbox TD500 ARGB with tempered-glas

İstek: Eğer ekleyeceğim parçalara bir engel değilse, bu kasa duruş itibari ile güzel, bu kasa olmalı. Hemde havalandırması iyi miş diye duydum.

grafik kartı: gainward GeForce RTX 2060 ghost.

Eğer yukarıdakinde fligt Simulator'u son ayarlarda oynamayacaksam ya da yeni çıkacak olan GTA 6'yi iyi ayarlarda oynatmayacaksa aşağıdaki ekran kartını düşünüyorum.

ASUS GeForce RTX 3060 TUF Gaming OC V2 LHR.

Sanırım bir şey unutmadım, belki kasa havalandırması için RGB'li fanlara da ihtiyacım var, ama onlar en basit kısımları. Önerilerinizi verirseniz sevinirim.

12400'de dahili grafik kartı bulunuyor, 12400F'te bulunmuyor.

O işlemci için sıvı soğutmaya gerek yok bunu alabilirsin;

3060 alacaksan da şunu al kutusuz ama alınır bence;

O işlemci için sıvı soğutmaya gerek yok bunu alabilirsin;

3060 alacaksan da şunu al kutusuz ama alınır bence;

teşekkürler, biraz araştırdım gerçekten de bu işlemciyi kullananlar sıvı sogutmaya gerek duymamışlar.
12400'de dahili grafik kartı bulunuyor, 12400F'te bulunmuyor.
Edindiğim bilgiye göre, grafik kart entegreli işlemciler, grafik kartıyla birlikte render gibi işlemlerde daha iyi performans veriyormuş. Bu sebeple fiyat farkı çok değilse 12400 olarak değiştirmeyi düşünüyorum.
Sıvı soğutmanın çıkarılıp, yerine bütçeli bir fanın yerleştirilmesiyle sanırım sistem güzel gibi duruyor. Ekran kartı önerilerinide araştıracağım.

Not: 2 mesaj arka arkaya oldu flood gibi oldu, eger forum kurallarına aykırısı ise kusura bakmayın. Çünkü yukarıdaki mesajımı editleyemedim.

Son düzenleme:
RX 6700 XT alın FPS değerleri 3060 Ti gücünde.
İlk işim workstation diyen bir kişiye oyun kartı önermek. Anlamaya başlıyorum...
Hocam toplam bu iş için bütçeniz nedir ?

Yine de her bakımdan 2060'dan 1000 kat daha iyi sizin NVIDIA fanboyluğunuzu anlamıyorum.

Ekran kartı olarak 3060'ta kullanabilirim yazmış oraya. Ve ilk işi workstation olan birisine AMD kart önermek ne kadar mantıklı bilemiyorum. Quadro kart kullanması daha mantıklı lakin oyun da oynayacağım diyorsa RTX kart tercih edilmeli. Workstation bu oyun bilgisayarı değil. Ayrıca evet NVIDIA fanboyuyum. Sizde AMD fanboyu olmalısınız herhalde. Adam karar vermiş işte ekran kartı olarak NVIDIA kullanacak sen ve senin gibilerin "ekran kartı" kelimeleri geçen her konuya "aröx altı bin altı yüz daha iyi olur höcem artiiix üç bün altmüşten daha üü" yazmasından bıktım artık. Adam NVIDIA alacak daha gelmişsin "öyün perförmensi üçbin altmüş tiyaydan daha II bu daha iyi olur" diyorsun.

Aradan uzun zaman geçmiş, sistemi aşağıdaki güncellemelerle birlikte toplamıştım, uzun bir denemeden sonra görüşlerimi yazayım dedim. Sonra unutmuşum.

Sistem yukarıdakinin aynısı, sadece aşağıdaki güncellemeler ile birlikte.

Güç Kaynağı: Corsair RM750x — 750 Watt 80 PLUS Gold

Grafik Kartı: 2. El MSI GeForce GTX 1070 ARMOR 8G OC

Islemci sogutucu: yok, kutudan cikani kullaniyorum.

1.5 yıllık deneyimim: Eğer konu başındaki gibi istekleriniz varsa, sistem mükemmel, çok memnunum. Şimdiye kadar workstation olarak kullanımda hiçbir sorunla karşılaşmadım. Çok yüksek işlem gerektiren MATLAB scriptlerinde bile çok hızlı sonuçlar alıyorum. Oyunlarda ise GTA 5 vs oynuyorum, RDR2 ilk başlarını oynadım iyiydi diye hatırlıyorum. Yeni oyunları zaten oynamıyorum. Ranche Simulator'un yeni versiyonunda kötü grafik ve fps aldım, Hot Wheels Unleashed düşük fps aldım. Yükseltmek istersem, sadece grafik kartını yeni bir Nvidia ile yükseltmeyi düşünürüm.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı