RTX 2060 sistemde IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ve başka çökmeler oluyor

İşletim sistemi
Windows 10

Kağan Doğan

Yoctopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1dnx2ZKUT-aEMG8BgyQDH4lZJG8T07XEA/view
RAM
Markasını hatırlamıyorum 2x8GB 3200 MHz RAM.
SSD veya HDD modeli
512 GB M.2 SSD (Windows bunda kurulu) ve 1TB HDD
Ekran kartı
Galax RTX 2060
Anakart
ASRock B450 Pro4
İşlemci
Ryzen 5 3600
Merhaba buralarda yeniyim, önce minidumpları paylaşmayı öğrendim sonra konuyu açayım dedim. Yönlendirmelerinizi de bekliyor olacağım yaptığım eksik şeyler var ise. Ben başlıkta da olduğu gibi IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ve birkaç hata kodu daha olmak üzere düzensiz bir şekilde mavi ekran alıyorum. Bazen bir oyun oynuyorken bazen sabah bilgisayarı ilk açıyorken şifre girme ekranında bazen kendi kendine açık bekliyorken herhangi bir program açık değilken çöküyor. Yük altındayken çöküyor, ısınınca çöküyor gibi bir sabit örüntü olmadan kafasına göre çöküyor. SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION hata kodu aldığım da oldu, nadiren de olsa herhangi bir mavi ekran vermeden direkt çöküp kendini yeniden başlattığı da oluyor.

PSU: Hatırlamıyorum kontrol etmenin bir yolu varsa edeyim.
Minidump dosyaları: Drive Linki
Şimdiden ilgilenen herkese teşekkür ederim.

@turko35408 hocam talimatlara uygun bir şekilde sürücüleri kaldırdım ve en güncel sürümü kurdum. Çökmeler son bulursa veya devam ederse konuyu güncellerim teşekkürler.

@turko35408 hocam merhabalar, SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION hatası aldım. Minidump dosyasını bırakıyorum drive linki bu işin içinden çıkamayacağız gibi geliyor.

1764698498725.png

Son düzenleme:
Hocam DDU ile NVIDIA sürücülerini kaldırıp tekrar kurun.

@turko35408 hocam son mesajı yeni mesaj olarak gönderemedim hep düzenleme olarak çalıştı. Sürücüleri güncellediğimden bu yana 2 mavi ekran aldım. Drive linkini bırakıyorum iki minidumpun birlikte olduğu
İlki SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION ikincisi KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE
1764699138766.png

DDU işlemini yaptınız mı? Ekran kartına overclock yaptınız mı? Isılar ne durumda?

DDU işlemini yaptım sürücüyü kaldırıp güncelini kurdum, herhangi bir donanımıma OC yapmadım, ısılar iyi durumda gibi gözüküyor sistem ağır yük altında değildi çökerken.

1764699448728.png

DDU işlemini bu kez Güvenli Mod'da yapın. Görseldeki ayar etkin olmalı.

DDU update.png

DDU işlemini bu kez güvenli Mod'da yapın. Görseldeki ayar etkin olmalı.

Eki Görüntüle 2614863

Hocam güvenli mod işlemleri esnasında bir kere bilgisayar kendini yeniden başlatıyorken boot esnasında PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA hatası aldım, baktım minidump oluşturmamış. Güvenli modda görseldeki ayarla birlikte sürüceleri kaldırdım tekrardan kurdum. Çökmeler son bulursa veya tekrar ederse konuyu güncellerim.

1764702453156.png

@turko35408 hocam KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE aldım minidump dosyasını linke bırakıyorum hocam. Umarım çözebiliriz.

Son düzenleme:
@Kağan Doğan RAM testi yapıp sonucu paylaşın hocam.

@Kağan Doğan RAM testi yapıp sonucu paylaşın hocam.

Birkaç dakika önce BAD_POOL_CALLER hatası aldım hocam ama minidump oluşturmadı, memtest yapıp sonuçlarını paylaşacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı