Merhaba arkadaşlar,
Mevcutta aşağıda bulunan sistemi kullanıyorum. Kuzenimin RTX 2080 Ti boşa çıkması sonucu ekran kartını ben alıp sistemime entegre etmeyi planlıyorum.
Mevcutta aşağıda bulunan sistemi kullanıyorum. Kuzenimin RTX 2080 Ti boşa çıkması sonucu ekran kartını ben alıp sistemime entegre etmeyi planlıyorum.
- anakart: MSI B450M-A Pro 4133MHz (OC) DDR4 mATX.
- ekran kartı: MSI RTX 2060 Super Ventus.
- işlemci: AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz
- PSU: Thermaltake TR2 s 650W 80+
- RAM: HyperX Fury 16 GB(2x8 GB) 3200MHz.
- sıvı soğutma: Cooler Master Masterliquid ML240L.
- kasa: Power Boost VK-G2052s mid Tower kasa.
Mevcut olarak 1080p 144Hz monitör kullanıyorum, yorumlara baktığımda mevcut işlemcim ile darboğaz yapabileceğine dair birçok yorum gördüm. RTX 2060 Super ile RTX 2080 Ti arasındaki performans farkını göz önünde bulundurunca; mevcut sistemimdeki parçaların uyumluğunu RTX 2080 Ti göre güncellemeye etmeye karar verdim.
Maliyet açısından olabilecek en uygun şekilde ilerleyecek olursam, işlemcimi güncellemem bütün problemi kökten çözmüş olur mu? Yoksa yapılması gereken zorunlu değişiklikler var mı? Örneğin mevcut PSU RTX 2080 Ti güncellemesi için yeterli olur mu?
Ayrıca bildiğim kadarıyla ana kartım Ryzen 3. nesil işlemcilere kadar destekliyor bu sebepten dolayı Ryzen 5 5600 veya Ryzen 5 5600X'e uyumluluktan dolayı geçmem mümkün değil diye biliyorum. Böyle bir durumda anakartıma uygun olacak şekilde hangi işlemciye geçmem gerekir? Ryzen 7 3700X sistem ve RTX 2080 Ti ile uyumlu olur mu?
Kısacası minimum maaliyetle bir güncelleme yapmak istiyorum yorumlarınızı bekliyorum.