RTX 2060 sistemi Valorant ve DDR5 için parçalara göre yükseltmek doğru mu?

Yer
İstanbul
Merhaba,

Sistem gün geçtikçe eskiyor.
E-spor seviyesinde rekabet eden kardeşim için sistemi yükseltmek, bunu yaparken ise DDR4'de kalmak istemiyorum.
Valorant için L3 ön belleğin çok önemli olduğunu, bunun AMD işlemcilerde çok daha yüksek/iyi seviyede olduğunu duydum.
Dolayısıyla, AMD işlemci, AMD işlemci alacağım için AMD AM5 anakart, DDR5 RAM almak zorundayım.

Şu anki sistemim:

İşlemci: Intel Core i5 10400F
Anakart: MSI B460M-A PRO
Ekran kartı: Inno3D GeForce RTX2060
RAM: Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4
SSD: Kingston A2000 500GB
Kasa: DarkFlash Aquarius-Mesh RGB Mid. Tower Kasa
PSU: XPG Pylon 750W 80+ Plus Bronz

Monitör: LG UltraGear 27GN750-B (1920x1080P) (240Hz)

Almak istediğim parçalar:

1) AMD Ryzen 5 7500F
2) Asus Prime B650M-R
3) Patriot Viper Venom 16GB (1x16)

Toplam 19.000 TL yapıyor.

1.sorum: Bu üç parçayı değiştirmek zorundayım değil mi? Örneğin RAM almasam olmaz mı?

2.sorum: Değiştirmek istediğim parçalar, RTX 2060 ekran kartı ile gider mi? Kasama, boyutuna uyar mı? İçine sığar mı? Boyut sorunu yaşar mıyım parçalarda? Ya da kasa küçük kalır mı? Darboğaz gibi şeyler yaşar mıyım?

3.sorum: Toplam 19.000 TL yapıyor bu üç ürün şu anda. 15.000 TL gibi maliyetlerle daha iyi seçeneklerim mevcut mu?

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Yapmak istediğim şeyi ve bunu bu şekilde yapmak istiyorum/daha iyi bir öneriniz var mı şeklinde bir metin oldu.

Yardımcı olursanız sevinirim. :)

Merhaba,

Sistem gün geçtikçe eskiyor.
E-spor seviyesinde rekabet eden kardeşim için sistemi yükseltmek, bunu yaparken ise DDR4'de kalmak istemiyorum.
Valorant için L3 ön belleğin çok önemli olduğunu, bunun AMD işlemcilerde çok daha yüksek/iyi seviyede olduğunu duydum.
Dolayısıyla, AMD işlemci, AMD işlemci alacağım için AMD AM5 anakart, DDR5 RAM almak zorundayım.

Şu anki sistemim:

İşlemci: Intel Core i5 10400F
Anakart: MSI B460M-A PRO
Ekran kartı: Inno3D GeForce RTX2060
RAM: Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4
SSD: Kingston A2000 500GB
Kasa: DarkFlash Aquarius-Mesh RGB Mid. Tower Kasa
PSU: XPG Pylon 750W 80+ Plus Bronz

Monitör: LG UltraGear 27GN750-B (1920x1080P) (240Hz)

Almak istediğim parçalar:

1) AMD Ryzen 5 7500F
2) Asus Prime B650M-R
3) Patriot Viper Venom 16GB (1x16)

Toplam 19.000 TL yapıyor.

1.sorum: Bu üç parçayı değiştirmek zorundayım değil mi? Örneğin RAM almasam olmaz mı?

2.sorum: Değiştirmek istediğim parçalar, RTX 2060 ekran kartı ile gider mi? Kasama, boyutuna uyar mı? İçine sığar mı? Boyut sorunu yaşar mıyım parçalarda? Ya da kasa küçük kalır mı? Darboğaz gibi şeyler yaşar mıyım?

3.sorum: Toplam 19.000 TL yapıyor bu üç ürün şu anda. 15.000 TL gibi maliyetlerle daha iyi seçeneklerim mevcut mu?

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Yapmak istediğim şeyi ve bunu bu şekilde yapmak istiyorum/daha iyi bir öneriniz var mı şeklinde bir metin oldu.

Yardımcı olursanız sevinirim. :)
Hocam işlemci anakartı çok rahat besler. Alınabilir ramide yükseltmeniz sistemin hızına etki eder değiştirebilirsiniz.

Hocam işlemci anakartı çok rahat besler. Alınabilir ramide yükseltmeniz sistemin hızına etki eder değiştirebilirsiniz.
Hocam, bu konularda ufak tefek karman çorman bilgilere sahip olduğum için hata yapmak istemiyorum.

Tam olarak şu anki sistemime baktığınızda ve değiştirmek istediğim parçalara baktığınızda, her şey cuk diye yerine oturuyor mu?

Aklıma bir şey daha geldi.

R5 7500F işlemciye geçeceksem eğer, kule tipi soğutucu kullanmak gerekecek.

1000-2000 TL arasında, herkesin bildiği, gayet iyi performans sağlayan, anakart, işlemci ve kasama uyan bir kule tiği soğutucu öneriniz olur mu hocam?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı