RTX 2060 Super sistem için kaç Hz monitör alınmalı?

Selamünaleyküm herkese;

Başlıkta da belirttiğim üzere RTX 2060 Superli sistemim var.
Çoğu zaman Valorant oynuyorum sabit 240 FPS alamıyorum.
CS:GO'da sabit 240 çok rahat görüyorum.
PUBG de oynuyorum fakat size sorum şu: Kaç Hz monitör almalıyım?
240 Hz monitör almayı istiyorum fakat dediğim gibi sabit 240 FPS alamıyorum.
Mesela 240 Hz monitör alsam PUBG'de 120 FPS görsem oyun takılıyormuş gibi gelir mi?
Alacağım monitörün Hz'inden düşük FPS almam sıkıntı yaşatır mı?
Teşekkürler.
165 olabilir.

Hocam 3600x 2060 super sisteme sahibim sabit 240 alamıyorum arada 150 fpslere kadar da düşebiliyor.
Bazen 340 a falan çıkıyor o da kimse yokken falan 1 v 5 kaldığım zamanlarda anlam veremedim.
Valorant bence optimasyon olarak çok kötü bir oyun.
Ram i 5600X yap bak neler oluyor :)
Ben 1600X den 5600X e çıkarınca dediğim değerlere ulaştım.
1600X ile 140 görsem şükrediyordum :D

Alacağı monitörde G–Sync desteği olduktan sonra kaç fps aldığının bir önemi var mı? Monitörün Hz değerini fps değerine kadar düşürüyor diye biliyorum. Başarım konusunda nasıldır bilmiyorum ama teorik olarak yüksek Hz değerine sahip bir monitör kullansa da sorun olmaması lazım.

240 Hz al 144 Hz monitörü 240'a yükseltemezsin fakat 240'ı düşürüp de kullanabilirsin ayrıca daha düşük FPS alsan da bir şey olmaz.

Selamünaleyküm herkese;

Başlıkta da belirttiğim üzere RTX 2060 Super'li sistemim var.
Çoğu zaman Valorant oynuyorum sabit 240 FPS alamıyorum.
CS:GO'da sabit 240 çok rahat görüyorum.
PUBG'de oynuyorum fakat size sorum şu: Kaç Hz monitör almalıyım?
240 Hz monitör almayı istiyorum fakat dediğim gibi sabit 240 FPS alamıyorum.
Mesela 240 Hz monitör alsam PUBG'de 120 FPS görsem oyun takılıyormuş gibi gelir mi?
Alacağım monitörün Hz'inden düşük FPS almam sıkıntı yaşatır mı?
Teşekkürler.

240Hz bir monitör alabilirsiniz. G-Sync desteği olması iyi olur. 144 ve 165Hz'de yeterli olacaktır ama 240Hz almanız mantıklı olur. Şahsen kendim de 2060 Super ekran kartlı bir sistem kullanıyorum. 144Hz monitörüm var fakat ileride 240Hz almayı düşünüyorum. Ayrıca FPS oyunları için bütçe varsa 240Hz 0.5/1 ms Zowie bir monitör alınabilir.
Hocam 3600X 2060 Super sisteme sahibim sabit 240 alamıyorum arada 150 FPS'lere kadar da düşebiliyor.
Bazen 340'a falan çıkıyor o da kimse yokken falan 1 v 5 kaldığım zamanlarda anlam veremedim.
Valorant bence optimasyon olarak çok kötü bir oyun.

Hocam ben de 3600X işlemcili 2060 Super ekran kartlı bir sistem kullanıyorum, dediğiniz gibi CS:GO'da rahatlıkla 240 FPS'i geçebiliyor fakat Valorant'ın optimizasyonundan kaynaklı 240FPS'i çatışmalarda nadir geçebiliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı