Merhaba bugün sizlere bilgisayarımı adım adım nasıl yükselttiğimi paylaşmak istiyorum. Öncelikle 2022 Ekim ayında İncehesap'tan RTX 2060 Super R5 5500 16 GB RAM'e sahip bir hazır sistem aldım. Bu 2 yılda çok kez PSU ve SSD HDD kasa fan değişimi yaptım ama main parçalara dokunmadım son zamanlarda RAM'i 32 GB yapmak dışında. Stalker 2 ve Alan Wake 2 oyunlarını daha akıcı oynayabilmek için bayağıdır bekletiyordum ve yükseltmeye giriştim sarı sitede içi açılmamış ve daha önceden 100 adet satış yapmış bir abiden 83 derecelere çıkan bir Palit Gaming Pro 3070 OC ekran kartı aldım 8500 TL. Kendim termal pad ve termal macun alıp bakımlarını yaptım. Sıcaklıkları GPU da 83'ten 67'ye hotspot 105'ten 78e fan hızı %100'den 40'a düştü. Buraya kadar iyi hoş takıp kullandım. Ama hesaba katmadığım 2 şey vardı. 1 CPU bottleneck 2 PSU. İşlemcim R5 5500 olduğunu söylemiştim kullanımı %80'lere çıkıyor GPU kullanımı 50 60'larda kalıyordu ve kartın tam performansını alamıyordum ve 2. PSU yetmiyordu 500W olduğu için. Biraz araştırma ile NZXT C750 tercih edip sisteme taktım sorunsuz reset atmadan kullanabildim. İşlemci olarak da R7 5700x3D tercih ettim daha yeni RAM yükselttiğim için AM5 platformuna geçiş biraz tuzlu olacağı için. Gel gelelim işlemciyi Tray olarak sipariş verdim. Gelince taktım işelmcide MX 6 kullandım tek Tower tek fanlı Thermalright assasin king modeli 76 78 derece arasında tutmayı başardı slient fan ayarında. Netice itibarı ile içime sinen bir yükseltme oldu oyunlarda 1.5 2 kat arası bir FPS artışı aldım ve istediğim oyunlarda akıcı bir deneyim almaya başladım. Aşağıya sıcaklıklarımı paylaşacağım buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.
Alan Wake 2 high DLSS: Off DLAA: On.
Stalker 2 high DLSS: Off DLAA: On FSR3 fg: On.
Bakımdan önce (R5 5500 var)
Bakımdan sonra(3070OC modeli olduğu için %100TDP de 240W çekiyor)(5700x3D var)