Yapar. Güncel oyunlarda DLSS açsan bile 1600'ün çekirdek gücü kolay kolay yüksek karelere yetişemez. Satıp en azından ikinci el bir 3600 ya da sıfır 5500 koysan rahat edersin.
Yapar. Güncel oyunlarda DLSS açsan bile 1600'ün çekirdek gücü kolay kolay yüksek karelere yetişemez. Satıp en azından ikinci el bir 3600 ya da sıfır 5500 koysan rahat edersin.
Ekran kartı kullanım yüzdesinden anlarsın. Kimi oyunda olmaz kimisinde fazla olur vesaire. Ben 2023 ve sonrasını baz azalarak konuşuyorum DLSS'i kökleyip 60 FPS alayım desen bile o işlemci "ağam ben 50'den fazla çizdiremem" derse tıkanırsın.
Hesaplama da BOTTLENECK CALCULATOR aracına göre GPU'n %100 kullanılırken CPU'n %99.6 kullanılıyor. Yani her oyunda yapıyor diyemem ama illa yetersiz gelecektir.
Hesaplama da BOTTLENECK CALCULATOR aracına göre GPU'n %100 kullanılırken CPU'n %99.6 kullanılıyor. Yani her oyunda yapıyor diyemem ama illa yetersiz gelecektir.
İdare edilebilir, 2600 ile 2060s var sistemimde. CP77 oynarken ray tracing açınca işlemci aynen @kino 'nun bahsettiği gibi sağa sola yuvarlanıyor, 30-50FPS arasında kalıyor. 144Hz monitörüm var, çoğu oyunda işlemci tarafından sınırlanıyorum. Ama büyük sıkıntı değil, birçok oyunda işlemciye yüklenen birkaç ayarı kısıp makul FPS'lerde oynayabiliyorum.