RTX 2060 vs RX 5700

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar, önümüzdeki günlerde yeni bir ekran kartı alacağım.
Önümde iki seçenek var.
Bunlar; Galax RTX 2060 EX 6GB (2.584 TL), Sapphire AMD Radeon RX 5700 8GB (2.348 )

Sapphire RX 5700 hem referans tasarım olmasından hem de genel anlamda AMD ekran kartlarında bir problem yaşanmasından ötürü biraz çekiniyorum açıkçası.

Sizce hangi ürünü tercih etmeliyim ? Siz olsaydınız hangi ürünü tercih ederdiniz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Özel tasarım 5700'leri bekleyebilirsiniz. Sapphire Pulse modeli referans modele yakın fiyatta.

Referans tasarım 5700 vs XT lerin fazla sıcaklıklara çıktığı söyleniyor. Ben şahsen alacak olsam ya bekleyip özel tasarım (msi-asus-gigabayte) 2-3 fanlı custom soğutmalı 5700ü beklerdim ya da hemen illa almam gerekiyorsa 2060 alırdım.

Son düzenleme:
Bana da şimdilik 2060 daha yakın geliyor. Ayrıca güç kaynağım da RX 5700 modelini besleyemez sanırım. Bir de güç kaynağı masrafı çıkarmayalım başımıza.

Bana da şimdilik 2060 daha yakın geliyor. Ayrıca güç kaynağım da RX 5700 modelini besleyemez sanırım. Bir de güç kaynağı masrafı çıkarmayalım başımıza.
Bu güç kaynağı bayağı verimsiz hocam bilginize. 2 ayrı 12V kanalı var ve toplamda 21+24=45 Amper sanabilirsiniz ancak çarptığımızda sonuç 540 çıkıyor ancak 408 yani 34 Amper verebiliyor (ki onu da vermez) Bunu güç kaynağı olarak bile kullanmamanızı öneririm.

Bu güç kaynağı bayağı verimsiz hocam bilginize. 2 ayrı 12V kanalı var ve toplamda 21+24=45 Amper sanabilirsiniz ancak çarptığımızda sonuç 540 çıkıyor ancak 408 yani 34 Amper verebiliyor (ki onu da vermez) Bunu güç kaynağı olarak bile kullanmamanızı öneririm.
İnanın ne söylediğinizi hiç anlamadım :) Ben bu güç kaynağını sistem içerisinde aldım. O dönem sistemde Ryzen 5 1500x, GTX 1060, 16 GB 2400 MHz RAM ve 1 TB Harddisk bulunuyordu.

Sistem şu an imza kısmında bulunduğu üzere yükseltildi, bir tek ekran kartı ve anakart kaldı içime sinmeyen.

Şimdi bu bendeki güç kaynağı 500W değil de 408W mı veriyor ? High Power markasını da kötüleyen görmedim açıkçası. Değişirsem hangi ürünü almam gerek ?

İnanın ne söylediğinizi hiç anlamadım :) Ben bu güç kaynağını sistem içerisinde aldım. O dönem sistemde Ryzen 5 1500x, GTX 1060, 16 GB 2400 MHz RAM ve 1 TB Harddisk bulunuyordu.

Sistem şu an imza kısmında bulunduğu üzere yükseltildi, bir tek ekran kartı ve anakart kaldı içime sinmeyen.

Şimdi bu bendeki güç kaynağı 500W değil de 408W mı veriyor ? High Power markasını da kötüleyen görmedim açıkçası. Değişirsem hangi ürünü almam gerek ?
FPS işinizi fazlasıyla görür.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı