RTX 2060 vs RX 5700

İnanın ne söylediğinizi hiç anlamadım :) Ben bu güç kaynağını sistem içerisinde aldım. O dönem sistemde Ryzen 5 1500x, GTX 1060, 16 GB 2400 MHz RAM ve 1 TB Harddisk bulunuyordu.

Sistem şu an imza kısmında bulunduğu üzere yükseltildi, bir tek ekran kartı ve anakart kaldı içime sinmeyen.

Şimdi bu bendeki güç kaynağı 500W değil de 408W mı veriyor ? High Power markasını da kötüleyen görmedim açıkçası. Değişirsem hangi ürünü almam gerek ?
Kötülemek değil yeterli çıkısı sunmuyor onun için kartlar yük altındayken sıkıntı çıkabilir.

İnanın ne söylediğinizi hiç anlamadım :) Ben bu güç kaynağını sistem içerisinde aldım. O dönem sistemde Ryzen 5 1500x, GTX 1060, 16 GB 2400 MHz RAM ve 1 TB Harddisk bulunuyordu.

Sistem şu an imza kısmında bulunduğu üzere yükseltildi, bir tek ekran kartı ve anakart kaldı içime sinmeyen.

Şimdi bu bendeki güç kaynağı 500W değil de 408W mı veriyor ? High Power markasını da kötüleyen görmedim açıkçası. Değişirsem hangi ürünü almam gerek ?
Güç kaynağı arkasında yazan tabloda 12V çıkışı 42A ve üzeri 80+ sertifikalı kaliteli marka bir güç kaynağı öneriyorum.
Kötülemiyorum aynen onu da ekleyeyim.
Bahsettiğiniz sisteme önerdim bu da yanlış anlaşılmasın.

Güç kaynağının 12Volt çıkışı iki kanala ayrılmış. Biri 12x24=288Watt güç verirken diğeri 12x21=252 Watt verecek. Bunlardan bir kanalı işlemci kullanırken diğerini ekran kartı kullanacak.

2.jpg

RTX 2060, maksimum 170Watt ve RX 5700 ise 180Watt güç harcıyor görünüyor. Muhtemelen yetecektir ama 12Volt çıkışı tek kanal bir güç kaynağı alsan daha iyi olur. İlerde daha güçlü bir ekran kartı aldığında sıkıntı çekmezsin.

1.jpg

Hepinize yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Önerdiğiniz güç kaynağı varsa lütfen link olarak paylaşabilir misiniz ?

Onun fiyatına yakın şunlar olabilir.

Onun fiyatına yakın şunlar olabilir.

Almışken gücü biraz daha yüksek olsun ileride de kullanırım mantığındayım. Bu ürün nasıl sizce ? Highpower 700w Simplicity 80+ Güç Kaynağı Hpg-700st-t12s - n11.com

Son düzenleme:
Bana da şimdilik 2060 daha yakın geliyor. Ayrıca güç kaynağım da RX 5700 modelini besleyemez sanırım. Bir de güç kaynağı masrafı çıkarmayalım başımıza.

High Power markası kalitelidir. Fakat arkadaşın söylemek istediği sizdeki modeliyle alakalı. Genel olarak High Power değil.

High Power markası kalitelidir. Fakat arkadaşın söylemek istediği sizdeki modeliyle alakalı. Genel olarak High Power değil.
Anladım. Peki sizin önereceğiniz 650-700W gücünde problemsiz bir güç kaynağı var mıdır ? Yukarıda eklediğim linkte bulunan power nasıldır ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı