RTX 2060S sistem düşük performans veriyor

kerozinn

Yoctopat
Daha fazla  
Sistemim cok da iyi olmasa iyi ama Valorant'ta 120 130 FPS ve FPS düşmesi Fortnite'de 200 FPS ama sürekli drop yiyorum bir sürü çözüm denedim ama işe yaramıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-12-31 161237.png
    50,6 KB · Görüntüleme: 36
Sistemim cok da iyi olmasa iyi ama Valorant'ta 120 130 FPS ve FPS düşmesi Fortnite'de 200 FPS ama sürekli drop yiyorum bir sürü çözüm denedim ama işe yaramıyor.

Denediğin çözümleri yazar mısın?

Valorant'ı bilmiyorum fakat Fortnite oyunla alakalı sezon 5 de aşırı optimizasyon sorunu var çoğu kişi RTX sistemleri olanlar bile aşırı fazla drop yiyor.

Güç yönetimi ayarlarını kontrol edin. Tasarruf modunda kalmış olabilir.

RAM'leri düzgün taktın mı? Çalışıyor mu? Ve en önemlisi düzgün frekansta mı çalışıyor mesela RAM'ler 3200MHz'dir fakat PC bunu 2400 de çalıştırır bunun BIOS ayarları var eğer sorun bu ise yaz ona göre yardımcı olalım.

Aşırı ısınma kaynaklı olabilir oyun oynarken sıcaklık değerlerine bir göz at

Ve benim düşündüğüm sorun "darboğaz" bence işlemcin ekran kartını desteklemede yetersiz kalıyor oyunu oynarken GPU kullanımının % kaç olduğuna bak. Eğer %85'ten düşükse bu sorun normaldir işlemcin yetmiyor demektir.

Fornite konusuna gelirsek, Fornite her sezon dev güncellemeler ile geliyor bu da beraberinde optimizasyon sıkıntıları çıkarıyor Fortnite'ta drop yemeniz gayet normal sıkıntı oyunun kendisinde.

Parçaların orijinal olup olmadıgını kontrol ettim herhangi bir ısınma sorunuda yok.

İşlemci modeli nedir?

RAM'leri kontrol etmiştim düzgün çalısıyordu fakat simdi oyuna girip kontrol ettigimde GPU kullanımını %30-40 arası gözüküyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…