RTX 2060S Sisteme monitör Tavsiyesi

Yer
Çanakkale
Daha fazla  
Meslek
Küçük Girişimci
Arkadaşlar birçok konu ve bilgilendirici metinler okudum ama yine aklıma takılan birkaç soru var onları da sizlere sormak istiyorum. Öncelikle sistem hakkında biraz bilgi vereyim sonra sorularıma konuda belirteceğim.

Sistem;
İşlemci: 9700K
Anakart: Z390 GAMING Edge AC
RAM: 16 GB 3200 MHz
Ekran Kartı: MSI RTX 2060S & 2070S (Alınacak)
Genel olarak tüm oyunları oynayacağım ve FPS ile ilgili çok aşırı takıntım yok. Aklımda olan 1ms 2K 144Hz bir monitör.

Sorular;
1- Sisteme yukarıdaki özelliklerini belirttiğim monitör az mı gelir?
2- Monitörlerde TN, VA, IPS panel falan diyorlar bunlar nedir bana hangisi olmalı?
3- NVIDIA ekran kartlarında G-Sync kullanılması öneriliyor bu doğru mu?
4- Monitör bağlantısı DP ile bağlandığında daha iyi deniliyor benim ekran kartım bunu destekliyor mu?
5- Aklımda marka olarak Samsung var ve bütçede maksimum 2.5k olacak. Lütfen konuda belirtilenler dışında herhangi bir yorum veya tavsiyede bulunmazsanız sevinirim.

1.hayır.
2.TN genellikle e Sporcular'ın kullandığı panel biçi midir, surkeli oyun oynayacaksaniz bile açıkçası tercih etmem. IPS daha fazla renk sunabilen, ekran a nereden baksaniz da görüntü'nun kararmadigi panel tipi diyebilir. VA ise bu ıkisinin tam ortası dır, önerim VA panel.
3.G-Sync kullanılması zorunlu değil, ayrıca pahalı bir yazılım oluyor monitörlerde.
4.evet.
5. SAMSUNG LC27JG54QQMXUF 27'' 144Hz 2K QHD FreeSync Çerçevesiz Curved VA Oyuncu Monitör
Önerim budur, ama 4ms, fakat sorun oluşturmaz 1ms le farklı anliyamassiniz çok.

Teşekkürler. Attığınız monitöre bende baktım beğenmiştim ama Freesync ve 4ms olduğu için pek içime sinmemişti.

Teşekkürler. Attığınız monitöre bende baktım beğenmiştim ama FreeSync ve 4ms olduğu için pek içime sinmemişti.

Şöyle söyliym, çoğu monitörde FreeSync olmasının sebebi ucuz yazılım olması, G-Sync istiyosaniz aynı özelliğe daha yüksek paralar ödemeniz gerekir. 4ms içinize çok sinmediyse konu olarak 1ms vs 4ms diye acabilirsiniz, bu işin uzmanı olan arkadaşlar size yardım edebilirler.

Haklsınız. belirttiğim bütçede g-sync monitörler var ama full hd ve 2k değil sanırsam.

Helal olsun cok iyi cevap yere göçtum. :

Haklsınız. Belirttiğim bütçede G-Sync monitörler var ama Full HD ve 2K değil sanırsam.

1ms 2K 144Hz bir monitör, oyun için belirtmişsiniz o halde kusursuz sayılabilecek bir tercih olur. Tabii ki IPS monitör daha şık olur ama, fiyat olarak daha pahalı olur. TN paneller oyun için tercih edilen bir ekran. Sonuç olarak, direk karşısın da olacaksanız işinizi fazlası ile görür. Ben oyun oynarken 49 Inc, 4K LED TV ile oyun oynuyorum. Muazzam, efsane görüntü alıyorum, IPS falan boş bu durum da. Yaklaşık 3 hafta önce AOC marka, 27 Inc 1080P, IPS özellikli bir monitör aldım ama, bunu oyun için değil diğer PC için, film izlemek için aldım, her zaman tam karşısın da olamayacağım için ihtiyacıma göre aldım, tepkime süresi de 7ms zaten. Bana göre tercih tabii zevk meselesi bu, en önemli olan unsur görüntü kalitesi yani 2K ya da 4K olması bu özellikler varsa muazzam olur. Şu 27 Inc aldığım monitörü keşke IPS yerine en az 2K alsaymışım diyorum. Keşke demeden önce mağazaya mutlaka bak, (mağazalar kapalıydı ben bakamadım) karşılaştır, zaten 2K ya da 4K'dan aşağısını kesinlikle alma sırf IPS olsun diye görüntü kalitesini düşürme. Biri IPS diğeri 4K, ara da gerçekten dağlar kadar fark var. Bu benim düşüncem tabii diğer yorumlara da saygı duyarım. Bu arada normal LED panel ile IPS panel arasın da fark var, IPS daha parlak gösterir. Ama yine de 4K'ya alıştım kesinlikle değişmem.

Evet bunada baktım fiyat olarakta uygun ama Asus pek içime sinmiyor hocam + 2k değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…