RTX 2060S, Valorant FPS düşmesi

SleekAssassin

Hectopat
Merhaba iyi günler, bir sorum olacaktı Valorant oynarken FPS değerim 400 civarından anlık olarak 200 seviyelerine düşüyor. Bu neden olabilir? Başka oyunlarda bir sıkıntı yok ayrıca bir video render yaparken de hiçbir sıkıntı olmuyor. Bu fs düşüşleri daha çok koşarken zıplarken oluyor

Sistem Özellikleri:

i9 10850K

RTX 2060S

16 GB 2400 MHz RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba iyi günler, bir sorum olacaktı Valorant oynarken FPS değerim 400 civarından anlık olarak 200 seviyelerine düşüyor. Bu neden olabilir? Başka oyunlarda bir sıkıntı yok ayrıca bir video render yaparken de hiçbir sıkıntı olmuyor. Bu fs düşüşleri daha çok koşarken zıplarken oluyor.

Sistem özellikleri:

i9 10850K.

RTX 2060S.

16 GB 2400 MHz RAM.

Sıcaklık seviyelerini öğrenmemiz lazım ama ban yemişsiniz banınız açılınca yazarsınız yardım ederler.

Kardeş bir öğrenemediniz gitti şu yüzde bir ve binde bir FPS değerlerini ya. Gören de 240Hz monitörde oynuyor zannedecek, sen oyun içinde onu fark edemezsin bile.
:)
Kardeş bir öğrenemediniz gitti şu yüzde bir ve binde bir FPS değerlerini ya. Gören de 240Hz monitörde oynuyor zannedecek, sen oyun içinde onu fark edemezsin bile.
kendisi arkadaşım 360hz monitörde oynuyor haberin olsun

:)

kendisi arkadaşım 360hz monitörde oynuyor haberin olsun
An itibariyle hayalperest veletlerin istilası altında bulunuyoruz arkadaşlar. Empati kuruyorum şuan; 360Hz monitör, i9 işlemci ve RTX ekran kartı alacak durumum var ama ne hikmetse 16GB 2400 MHz RAM'de sıkışıp kalmışım. Durumum o kadar iyi ki benim avukatlığımı yapan "arkadaşım" maksimum 400 liralık mouse arıyor ve ben yardımcı olmuyorum. Konuya geçecek olursak (gerçek olduğunu farz ediyorum) meşhur 360Hz'lik monitörü en fazla 1080p'de çalışacağı için şu anda, RTX 2060S ve i9-10850K 1080p'de deli gibi darboğaz yapacaktır. Nereden tutsam elimde kalıyor yalanınız, kimse bu paraları ne için harcadığını bilmeden harcamaz. 360Hz monitörün 1080p'de çalışacağını ve GPU ile CPU'nun bu çözünürlükte darboğaz yapacağını bilerek de satın aldıysanız neden burada konu açıyorsunuz? En iyi olan değil, en uygun olan makbuldür haberin olsun.

An itibarıyla hayalperest veletlerin istilası altında bulunuyoruz arkadaşlar. Empati kuruyorum şu an; 360Hz monitör, i9 işlemci ve RTX ekran kartı alacak durumum var ama ne hikmetse 16 GB 2400 MHz RAM'de sıkışıp kalmışım. Durumum o kadar iyi ki benim avukatlığımı yapan "arkadaşım" maksimum 400 liralık mouse arıyor ve ben yardımcı olmuyorum. Konuya geçecek olursak (gerçek olduğunu farz ediyorum) meşhur 360Hz'lik monitörü en fazla 1080P'de çalışacağı için şu anda, RTX 2060S ve i9-10850K 1080P'de deli gibi darboğaz yapacaktır. Nereden tutsam elimde kalıyor yalanınız, kimse bu paraları ne için harcadığını bilmeden harcamaz. 360Hz monitörün 1080P'de çalışacağını ve GPU ile CPU'nun bu çözünürlükte darboğaz yapacağını bilerek de satın aldıysanız neden burada konu açıyorsunuz? En iyi olan değil, en uygun olan makbuldür haberin olsun.

Şu an Gamepower 240Hz monitör kullanıyorum. RAM olarak ne alacağıma henüz karar veremediğim için eski RAM'lerimi kullanıyorum, gelelim 360 Hz Mevzusuna ASUS ROG Swift 360 Hz monitör sipariş ettim ancak sizin gibi birkaç kişi daha darboğaz olabilir dediği için siparişi geri çekmeyi düşünüyorum. Ayrıca 2060S ve i9 10850K işlemcinin darboğaz yapacağını nereden çıkardınız çok merak ediyorum. Darboğaz oranı %4 civarında, ayrıca RAM diyorsunuz RAM Full kullanımda verileri hard diske yazmaya başlar bu süreçte bilgisayardaki tek depolama birimim Samsung 980 Pro SSD o yüzden kısa vadede RAM sorunu çekmeyeceğime eminim.
Sıcaklık seviyelerini öğrenmemiz lazım ama ban yemişsiniz banınız açılınca yazarsınız yardım ederler.

GPU sıcaklığı şu ana kadar Cyberpunk gibi oyunlarda maximum 70 Derece oldu. İşlemcinin ise 55 üzerine çıktığını nadir görüyorum, sanırım izmir sıcağının bunda bir etkisi var.
Dostum rica ediyorum bu tarz şeylere FPS düşmesi yazmayın, size göre öyle olabilir fakat oyun zaten Optimizasyon sorunlarıyla dolu ve aldığınız değer inanılmaz iyi bu oyuna göre.

Bu konuda haklısın, eleştirin için teşekkür ederim. Başlığı bu şekilde yazma sebebim yeri geliyor 500 olan FPS'im 5 6 saniyeliğine 200 seviyelerine düşüyor olmasıydı. Bu konuya dikkat edeceğim.

Dosya Ekleri

• 240.png
    240.png
    52,2 KB · Görüntüleme: 51
  • ok.png
    ok.png
    403,6 KB · Görüntüleme: 49
Şu an Gamepower 240Hz monitör kullanıyorum. RAM olarak ne alacağıma henüz karar veremediğim için eski RAM'lerimi kullanıyorum, gelelim 360 Hz mevzusuna ASUS ROG Swift 360 Hz monitör sipariş ettim ancak sizin gibi birkaç kişi daha darboğaz olabilir dediği için siparişi geri çekmeyi düşünüyorum. Ayrıca 2060S ve i9 10850K işlemcinin darboğaz yapacağını nereden çıkardınız çok merak ediyorum. Darboğaz oranı %4 civarında, ayrıca RAM diyorsunuz RAM Full kullanımda verileri hard diske yazmaya başlar bu süreçte bilgisayardaki tek depolama birimim Samsung 980 Pro SSD o yüzden kısa vadede RAM sorunu çekmeyeceğime eminim.

GPU sıcaklığı şu ana kadar Cyberpunk gibi oyunlarda maximum 70 derece oldu. İşlemcinin ise 55 üzerine çıktığını nadir görüyorum, sanırım İzmir sıcağının bunda bir etkisi var.

Sıcaklıklar normal duruyor. Valorant optimizasyon olarak o kadar iyi değil. FPS'i Hz sayına sabitlersen daha iyi olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı