RTX 2070 Anlık FPS Düşmesi

Eyüp Sivrikaya

Decapat
Merhabalar. Yaklaşık 2 gündür bilgisayarımda aşırı derecede sinir bozucu bir kasma problemi yaşıyorum. Bu sadece bir oyun içerisinde yaşadığım bir problem değil, masaüstündeyken ya da herhangi bir oyuna girdiğimde çok sık olmasa da 15-20 dakikada bir 30-40 saniyelik bir FPS düşüşü yaşıyorum. Bütün oyunlarda +100 FPS alabiliyorum, anlık 15-25 FPS civarına düşüyor ve oynanmayacak kadar kasıyor. Forumlarda birçok yazı okudum fakat çözüm yolu bulamadım maalesef. HD tune yardımı ile HDD testi vs hepsini yapmış bulunmaktayım herhangi hiçbir problem çıkmamış durumda. Tek saptadığım kasma olduğunda CPU kullanımı otomatik olarak %8-%10'lara düşüyor, kasma bittiğinde ise normal eski değerlerine yükseliyor. Bu problemi çözmemde yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

PC Özellikleri:
  • Graphics Card: MSI GeForce RTX 2070 GAMING X 8G GDDR6 256Bit DX12
  • Motherboard: MSI Z170A GAMING M5 Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3600MHz (O.C.) USB 3.1
  • CPUs: Intel Core i7 6700K Soket 1151 4.0GHz 8MB 14nm
  • POWER: THERMALTAKE SMARTPOWER 80PLUS BRONZE 750W
  • LIQUID COOLİNG: THERMALTAKE WATER 3.0 EXTREME
  • CASE: Thermaltake Core V51 80Plus Bronze 750W MidT ATX
  • SSD HDD: Kingston 240GB HyperX Savage Series Sata 3.0 Cache SSD (Read 560MB/Write 530MB)
  • RAM: Kingston 16GB (2x8GB) HyperX FURY Black Series DDR4 2666MHz CL13 1.2V XMP

Ram frekansıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Dostum arkada çalışan uygulamaları kontrol et. Virüs programı v.s varsa kapat onlar bu tarz şeylere sebep oluyor çoğu zaman. Eğer arkada çalışan bir şey yoksa anakart veya işlemcinde donanımsal bir sıkıntı olabilir.

Ben sıcaklıktan kaynaklı kısıtlama olduğunu düşünüyorum sisteminizin oyunlardaki ısı değerlerini paylaşır mısınız?

Sıcaklık değerleri de çok iyi aklıma bir başka opsiyon olarak yetersiz güç kaynağı geliyor fakat bronzda olsa 750W güç kaynağı var . :(

Vallahi bende 2 gündür bu problemi yaşıyorum ve gerçekten çok sinir bozucu bir hal almaya başladım birçok forumu inceledim yazılan şeyleri denedim test ettim sonuç alamadım malesef inşallah burada bir çözüm bulurum

Ben bu sorunu bir yerde görmüştüm aynı sorun mu emin değilim fakat anlatmak isterim:

Sorunu yaşayan kişinin bilgisayarı o oyunu kaldırabilecek düzeyde yani iyi sayılırdı. Fakat videodaki kişinin soğutması kötü olduğundan işlemci frekansından kıstığı için ani fps düşmeleri yaşıyordu atıyorum 130 dan 20 ye falan ve cidden işlemci frekansı 3.2 den 1.2 ye falan iniyordu adamın ben sende aynı sorun olduğunu düşünmüştüm. Oyun sırasında bir şekilde işlemci frekansını kayededebilirsen belki benim düşündüğüm sorun vardır.

Bu ara işlemcinin voltaj ayarları normal mi ?

Bu arada videoyu buldum :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı