RTX 2070 DLSS FPS artırmıyor

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Yakın zamanda Zotac RTX 2070 8 GB 256 bit ekran kartına geçiş yaptım ve Dying Light 2'yi oynarken bazı performans sorunlarıyla karşılaşıyorum. Özellikle DLSS'i aktif hale getirdiğimde, FPS'de belirgin bir artış beklerken, performansın neredeyse sabit kaldığını fark ettim. DLSS'in kalite, dengeli ve performans modlarını denememe rağmen, FPS değerlerinde çok büyük bir fark göremiyorum.

DLSS açıkken daha yüksek FPS almayı bekliyordum, ama sonuçlar pek de beklentilerimi karşılamadı. Sizce bu durumun sebebi ne olabilir? İşlemcim Intel Core i7-3770, acaba darboğaz mı yapıyor yoksa başka bir yerde mi sorun var? Fikir ve önerilerinizi bekliyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler!

--Not bu yazı ChatGPT aittir.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcim Intel Core i7-3770,

İşte bu yüzden darboğaz yapıyor tabii ki. DLSS, sihirli bir şekilde FPS artıran bir özellik değil bir upscaling teknolojisi. Kısaca oyunu daha düşük bir çözünürlükte açıp AI ile normalde kullanılan çözünürlüğe artırıyor. Bu da ekran kartından yükü indiriyor oda FPS artışı sağlıyor, karttan yük indiğinde ise işlemciye daha çok yük biner ve işlemciniz zaten normalde kartınızı beslemeye yeterli değilken, DLSS ile hiç besleyemiyor.

İşte bu yüzden darboğaz yapıyor tabii ki. DLSS, sihirli bir şekilde FPS artıran bir özellik değil bir upscaling teknolojisi. Kısaca oyunu daha düşük bir çözünürlükte açıp AI ile normalde kullanılan çözünürlüğe artırıyor. Bu da ekran kartından yükü indiriyor oda FPS artışı sağlıyor, karttan yük indiğinde ise işlemciye daha çok yük biner ve işlemciniz zaten normalde kartınızı beslemeye yeterli değilken, DLSS ile hiç besleyemiyor.
Monitörüm 1080p DSR ile 4K Yapsam FPS Artarmı.

Ama biraz Olsada FPS Artması Gerekmez mi FPS artmıyor bile 50 FPS üstüne çıkmıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı