Çözüldü RTX 2070 laptop ekranında kullanılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tugayturak

Femtopat
Katılım
25 Ocak 2022
Mesajlar
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle herkese iyi günler dilerim.
Sorunuma gelecek olursak ofisimde laptop kullanıyorum. Çizimlerimde ve çalışmalarımı yaparken yardımcı olması için 2. bir monitör edindim. (Basit bir monitör bu arada.)
Laptopta sadece HDMI girişi olduğu için VGA dönüştürücü ile bağladım ve masaüstünü ona uzattım. Gayet çalışıyor. Ancak oyun oynarken örneğin. Red Dead Redemption 2 oynuyorum. Oyun acayip kasıyor yani oynanmıyor. Belli ki ekran kartı ile alakalı. Sonra sitedeki bazı yazılarınızı okudum dahili ve harici ekran kartı ile alakalı olduğunu yorumladım. Yeni aldığım monitör NVIDIA RTX 2070 kullanıyor laptop monitörü Intel'in UHD'sinde kalıyor. Ve bunu değiştiremiyorum.

İsteğim oyunu veya çizim programlarımı ana ekranda kullanırken yan ekranda videoları oynatmak vs. yan monitörü Intel UHD bağlayıp RTX 2070'i laptopta mı kullanmam gerek? Ne yapmalıyım? Nasıl yapabilirim?

Şimdiden çok teşekkür ederim. :)
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    72,2 KB · Görüntüleme: 45
  • Adsız2.png
    Adsız2.png
    35 KB · Görüntüleme: 46
  • Adsız3.png
    Adsız3.png
    23,5 KB · Görüntüleme: 47
  • Adsız4.png
    Adsız4.png
    24,7 KB · Görüntüleme: 48
Çözüm
Şimdi PC güç tasarrufu ile alakalı sanırım İNTEL UHD kullanıyor. Ben oyunlara veya Programlarımı kullanırken RTX2070 i görüyorum zaten çalışıyordu.. Ben sağ tarafa monitör taktım PC de oynarken yan ekrandada videoları izleyim yada sadece browser amaçlı kullanayım. Lakin örn. RDR2 açıyorum ultra ayarlardaki oynadığım oyun resim resim oynanıyor yarım saatte falan açılıyor. resimdeki gibi sanırım oyunu İNTEL UHD de açıyor RTX2070 den eser yok

monitörü çekip çıkarınca eski haline geliyor oyun çatır çatır
Bilgisayar kullanılan programın ihtiyacına göre kendisi hangi ekran kartını kullanacağına otomatik karar veriyor. Bilgisayarın kendi ekranında çalışırken senin haberin bile olmadan sana en iyi performansı verecektir. Ama harici bir ekran takman durumunda devreye büyük ihtimalle bahsettiğimiz gibi yerleşik grafik birimi giriyor ve harici ekran kartını potansiyelinde kullanamıyorsun. Type-C kanalından görüntü çıkışı alman çok büyük ihtimalle sorununu çözecektir. Aksi halde kabloyu 14 gün içerisinde zaten koşulsuz iade edebiliyorsun.

Oyun oynarken laptopun da mutlaka prize takılı olmalı.

Bence başka bir monitörde de deneme imkanın varsa dene. Bakalım onlarda da aynı sorun oluyor mu?
Nvidia denetim masasını açtıktan sonra aşağıdaki menüde tercih edilen grafik işlemci olarak Nvidia'yı seçip uygula de. Artık tüm uygulamalar harici ekran kartını kullanacaktır. Ya da hemen yanındaki Program Ayarları menüsünden oyun veya uygulama bazlı da hangi ekran kartının kullanılmasını istiyorsan manuel olarak seçebilirsin.

Ayrıca harici ekranlarda laptoplarda bazen biraz gecikmeler de olabiliyor. Özellikle çevirici, adaptör gibi şeyler kullanıldığında.

Bunun dışında bilgisayarının ekranı tanıması sorunsuz görünüyor.

1643099988854.png
 
@KafadanKontak @gen2
yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
1. Denetim masası ayarını anlattığınız gibi uyguladım ancak aynı sorun yine var.
2.''HDMI portu dahili ekran kartina bagli olabilir, DisplayPort varsa onun uzerinden baglanti kurmayi dene.'' Bunu nasıl yapabilirim
 

Dosya Ekleri

  • x.png
    x.png
    61,8 KB · Görüntüleme: 12
Laptopunda sadece HDMI çıkışı var diye tahmin ediyorum. Display Port ayrı bir çıkış. Gaming laptoplarda oluyor genelde, bir de yeni nesil C-Type çıkışlarıyla.
 
@KafadanKontak @gen2
yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
1. Denetim masası ayarını anlattığınız gibi uyguladım ancak aynı sorun yine var.
2.''HDMI portu dahili ekran kartina bagli olabilir, DisplayPort varsa onun uzerinden baglanti kurmayi dene.'' Bunu nasıl yapabilirim
Kullandigin laptopun tam modelini atabilir misin?
 
Kaliteli bir TYPE-C to Display Port kablosuyla işin görülür o zaman. Ama laptop modelin nedir? Her Type-c görüntü çıkışı vermiyor çünkü bildiğim kadarıyla. Verenler de harici ekran kartından veriyor diye biliyorum.
 

Geri
Yukarı