BlckKero
Hectopat
Daha fazla
Öncelikle iyi forumlar, dün akşam oyun oynadığım esnada masaüstü bilgisayarım bir anda çöktü ve kendini kapatıp açmaya başladı ve döngüye girdi. Bu forumdan okuduğuma göre sebebi kısa devre, PSU'dan gelen kabloların tam oturmaması veya PSU ile ilgili bir sıkıntıdan kaynaklanma ihtimali varmış. Ben de bu yüzden hepsini kontrol ettim ve bir sıkıntı göremedim. Bugün ise hiç görüntü alamıyorum. Bilgisayar çalışması gerektiği gibi çalışıyor ama görüntü gelmiyor (HDMI ve DP kabloları ekran kartına takılı tabi ki). Yaptığım şeyler sırasıyla:
Bilgisayarla sabahtan beri uğraşmaktayım ve sanırım korktuğum şey oldu. Dün bilgisayarın kendini hanire kapatıp açmasından dolayı PSU bozulmuştur heralde dedim, bugün ekran kartından görüntü bile alamıyorum. Atladığım ya da yapabileceğim başka ne var bilmiyorum. Sistem: Asus Rog RTX 2070, anakart Asus TUF X470, PSU Corsair 850RMx (PSU 5 yıllık, bozulduğunu düşünmüyorum). Ne olabilir sizce?
- 2 farklı monitörden DP ve HDMI ile görüntü almaya çalışmak
- BIOS pilini çıkartıp resetlemek
- RAMleri çıkartıp geri takmak, RAMleri çıkartıp slotları değiştirmek
- Ekran kartındaki tüm portları denemek
- PSU'dan çıkan kabloları çıkartıp geri takmak
- Ekran kartını anakarttaki 2. ekran kartı slotuna takmak
- Tüm kabloları çıkartıp güç düğmesine basılı tutmak
Bilgisayarla sabahtan beri uğraşmaktayım ve sanırım korktuğum şey oldu. Dün bilgisayarın kendini hanire kapatıp açmasından dolayı PSU bozulmuştur heralde dedim, bugün ekran kartından görüntü bile alamıyorum. Atladığım ya da yapabileceğim başka ne var bilmiyorum. Sistem: Asus Rog RTX 2070, anakart Asus TUF X470, PSU Corsair 850RMx (PSU 5 yıllık, bozulduğunu düşünmüyorum). Ne olabilir sizce?
Son düzenleme: