RTX 2070 sistemin bağlantılarını söküp takınca görüntü gelmiyor

LoserGamer

Hectopat
RAM
Adata XPG DDR4 3200 MHz Dual 16 GB
SSD veya HDD modeli
Samsung Evo 860 250 GB, Samsung Evo 870 1 TB
Ekran kartı
Nvidia GeForce RTX 2070
Anakart
ASUS TUF B450M Gaming PLUS
İşlemci
AMD Ryzen 5 2600X
Selam, garip bir sorunum var; ne zaman PC'ye bir şey takmak için bağlantılarını söküp yeniden taktığımda, örneğin SSD sökme takma işlemi yaptım, bir şey söküp takarken mutlaka üçlü prizin fişini çekip işimi yaparım. İşim bitip tekrar kurduğumda PC çalışıyor normal şekilde fakat görüntü gelmiyor.

Çözümü şu şekilde buldum; RAM'lerin yerlerini değiştirince sorun çözülüyor ve görüntü geliyor. Ancak bu durum çok can sıkıcı bir hal almaya başladı, her seferinde aynı sorunu yaşıyorum.

Sorun anakartta mı yoksa RAM'lerde mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, garip bir sorunum var; ne zaman PC'ye bir şey takmak için bağlantılarını söküp yeniden taktığımda, örneğin SSD sökme takma işlemi yaptım, bir şey söküp takarken mutlaka üçlü prizin fişini çekip işimi yaparım. İşim bitip tekrar kurduğumda PC çalışıyor normal şekilde fakat görüntü gelmiyor.

Çözümü şu şekilde buldum; RAM'lerin yerlerini değiştirince sorun çözülüyor ve görüntü geliyor. Ancak bu durum çok can sıkıcı bir hal almaya başladı, her seferinde aynı sorunu yaşıyorum.

Sorun anakartta mı yoksa RAM'lerde mi?

Yeni bir şey mi takarken oluyor?

Hocam şunu demeye çalışıyorum, ne takıp söktüğümün bir önemi yok, PC üçlü priz bağlantısı bir kere gittimi bir daha görüntü gelmiyor, %90 ihtimalle görüntü gelmiyor.

Sorun anakarttadır eğer RAM'lerde sorun olsa zaten diğer slotta da çalışmazdı. Elektriği kestiğinizde gitmesi de aynı sebep olma ihtimali yüksek elektriksel bir sorun vardır yüksek ihtimalle o slotta.

Yeni konular

Geri
Yukarı