RTX 2070 Super için anakart önerisi

Aorus mosfet soğutması yeterli fakat B450 modellerde besleme diğer modellere göre az. X570 alacaksanız Aorus Elite öneririm ama B450 modeller de MSI tavsiye ediyorum.

MSI Tomahawk olabilir.
Mosfet soğutması nedir biraz onu açıklar mısınız ? İkincisi tomahawk max benim bütçemi aşıyor
Mosfet soğutması nedir biraz onu açıklar mısınız ? İkincisi tomahawk max benim bütçemi aşıyor
Bu benim gösterdiklerim olmaz mı diyorsunuz yani ?

Bu benim gösterdiklerim olmaz mı diyorsunuz yani ?
İşlemciye güç veren bobinler ve bunların kontrolcüsü (VRM)'ler soğutmaya ihtiyaç duyuyor. Alt segment anakartlarda genelde olmuyor çünkü zaten kullanılan bileşenler zayıf oldukları için ısınmıyorlar ya da maliyet açısından koymuyorlar. Ama üst segmentlere geçtikte bobinler ve kontrolcülerin ısı yayma kapasiteleride artıyor. Doğal olarak soğutmaya ihtiyaç duyuyorlar.

Olmaz değil ama 800 lira B450 Aorus'a vereceğinize 1000 lira Tomahawk'a verin.

Öncelikle selamın aleyküm arkadaşlar.
-Ryzen 5 3600X.
-Gigabyte RTX 2070 Super.
-HyperX Fury 3200 MHz 2*8 GB RAM.
-Seagate Barracuda 1 TB 7200RPM.
-Adata XPG Gammix S11 PRO 512GB SSD.

Bu sistemi toplamayı düşünüyorum. Buna uygun B450 anakart almayı düşünüyorum. Hem sistem parçaları hakkında düşüncelerinizi almak hem de anakart tavsiyesi (mümkünse Gigabyte) almak istiyorum. Anakart ne kadar önemli hiçbir fikrim yok. Bana kalsa B450M S2H tamamdır :D.
RGB sevmiyorum :)
Aleyküm Selam. Anakart konusunda çok bilgim yok ama sistem (benim bilmediğim bir uyumsuzluk ya da bilmediğim bir konu vb. yoksa) çok güzel bence. Bilgisi olan arkadaşlar cevap verir İnşallah.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı