RTX 2070 Super R7 2700X sistem oyun oynarken kapanıyor

Makaleler
6
Merhabalar öncelikle. Son bir haftadır sürekli olmasa da Microsoft Flight Simulator 2020 oynarken PC kendiliğinden kapanıyor ve açılmıyor. PSU'nun aç/kapa tuşundan kapatıp tekrar açınca ancak öyle açılıyor. PSU'ya müdahale etmeden yeniden açılmıyor yani. Oyundayken kartımın derecesi 55-60'ı geçmiyor işlemci de 70'i geçmiyor. Sebebi ne olabilir? Sürekli elektrik kesintisi yaşanan bir bölgedeyim acaba PSU zarar mı gördü diye şüpheleniyorum.

Sistem:
GPU: RTX 2070 Super ROG STRIX.
CPU: Ryzen 7 2700X.
Anakart: ASUS ROG STRIX B450-F.
SSD: Samsung 860 Pro 256 GB.
HDD: Seagate Barracuda 1TB 7200 RPM.
PSU: FSP Hydro G 750W 80+ Gold.
RAM: G.Skill Trident Z RGB 3200MHz 2x8 16 GB.

Şüpheniz bence doğru. Başka PSU ile deneme imkanınız varsa deneyin. Diğer oyunlarda da oluyor mu?
Sadece Flight Simulator'de denk geldi bu durum zaten bir de ekstra oyun olarak PUBG oynuyorum. PUBG oynarken hiç başıma gelmedi ki PUBG, Flight Simulator'den daha fazla kaynak tüketen bir oyun bu yüzden de PSU'da sorun olsa orda da yaşardım diye düşünüyorum ama denk gelmemiş de olabilir emin değilim.

Başka bir oyunu uzun süre açık bırak PC başında değilken bakalım döndüğünde kapanmış olacak mı. Bence de PSU kaynaklı duruyor aynı sorun başıma gelmişti gitgide kapanma sıklığı artmıştı en son servise gitti yenisi geldi.

O zaman iş değişir. Şahsen öyle bir şeyle karşılaşsam sıkıntıya sebep olan oyunu silerdim. Birkaç ay sonra tekrar denerdim. Konu hakkında bilgim olmadığı için başka yorum yapmayacağım.
Başka bir oyunu uzun süre açık bırak PC başında değilken bakalım döndüğünde kapanmış olacak mı. Bence de PSU kaynaklı duruyor aynı sorun başıma gelmişti gitgide kapanma sıklığı artmıştı en son servise gitti yenisi geldi.
Teşekkürler cevaplar için. OCCT ile PSU testi yapiyim ben o zaman oyun açmak yerine. Tüm sisteme yük bindirsin bakalım kapanırsa artık garantiye yollarız kapanmazsa da sorunu bulmak için uğraşacağız artık.
OCCT PSU testinin 17. dakikasında PC kapandı. Sorun PSU'da sanırım veya PSU ısınmasından kaynaklı emin olamadım. Şimdi PSU'yu garantiye yollayıp bir ay beklemek de istemiyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı