Yeni topladım yaklaşık 4 ay oldu.
Sistemim.
ASUS Z490'e Gaming.
ASUS RTX 2070 Super a8g.
G.Skill Ripjaws V 2x8 16 GB CL 16 3200MHz RAM.
Intel i5 10600K.
Cooler Master ML240l v2.
Xigmatek hera Full range 80 Plus Gold 850W Full modüler güç kaynagı.
Samsung NVMe M.2 970 500 GB 3400/2400
Görüntüle ve Yandex.Disk'ten indir
Cihazım açıldıktan sonraki kullanımda hata vermiyor PC güç tuşuna basıp açılırken sadece ara sıra hata alıyorum bazen PC daha ekran gelmeden kapanıyor bazen de bu Memory management hatasını alıyorum.
Cihazda ASUS'un anakartında ki kendi ASUS AI overclocking ayarlarını enable yaptım BIOS'tan o şekilde overclock yaptım yani cihaz Overclock'lu anlamadığım için riske girmeyip bu şekilde kullanıyorum zaten Vatan PC de böyle yapmıştı buna ek bir de BIOS'tan RAM'lerimi XMP acıp 3200 MHz yaptım Windows'um 10 Pro orijinal kutulu aldım A'dan Z'ye her şeyi son sürümüne kadar güncelledim.
Ve Memtest86 kullandım Windows'un kendi tanılama aracını kullandım RAM'lerde hiçbir sorun çıkmadı.
SSD ve 1 TB eski hardiskim vardı onu da kristal disk markla baktım hızları falan sorunsuzdu.
İşlemcimide Cinebench ve Prime95 ile kontrol ettim Cinebench'te 4. sırada idim bir de şöyle bir şey var benim işlemcim oveclok ile Max 4.80GHz olabilir yazıyor sitesinde ama işlemci %100 olmadığında hızı 4.81hgz ve 4.82 GHz yer yer olabiliyor.
Prime 95'te ise ilk kullandıgımda yaklaşık 10 dk sonra PC kapandı sonra açtım bir daha denedim bu seferde 10 dk sonra kendiliğinden Prime 95 kapanıyor.
Ekran kartımı da furymark mı öyle bir program vardı onla test ettim performansta sorun yok.
Format da attım BIOS da zaten en son sürümde işlemci de son sürümde windowsda her şey son sürümde.
Gerçekte anlayan biri varsa analiz ederse sevinirim grafik tasarım okuyorum çizim ve bunların renderini almak için toplattım ve boş zamanda da oyun oynarım diye toplattım gönlümden 10700k işlemci ve 2080 Ti geçiyordu ama acil gerektigi için dolar 8.40 iken aldım maalesef.