RTX 2070S sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

yagizefe

Hectopat
Daha fazla  
RAM
G.Skill Ripjaws CL18 3600MHz
SSD veya HDD modeli
Crucial P5 500GB NVMe - Sandisk Plus 1TB Sata 3
Ekran kartı
Msi Geforce RTX 2070 Super
Anakart
Asus Prime B550M-A (WI-FI)
İşlemci
AMD Ryzen 5 3500X
Merhaba. Çok uzun süredir mavi ekran alıyordum ve depremden sonra bilgisayar ekranında çizikler oluşunca artık bir bilgisayarcıya götürmem gerektiğini düşündüm. Bilgisayarcı 3-4 saat uğraştıktan sonra kesin şekilde RAM sıkıntılı dedi. Bundan önceki açtığım konularda da sürekli donanımsal dendiği için hemen orada yeni RAM alıp değiştirdim. Bilgisayarı alıp kullanmaya başladıktan yaklaşık 6-7 saat sonra yeniden yeter artık mavi ekran aldım. Gecenin bu saatinde gerçekten moralim çok bozuldu asla çözemiyorum neden kaynaklı bir sıkıntı bilmiyorum son bir ümit yazmak istedim. Minidump dosyalarını aşağıya bırakıyorum.

Minidump:

@KojiroHyuga04 Merhaba yardımcı olur musun.

Son düzenleme:
Hocam çok teşekkürler. Yeni bir anakart sipariş ettim. Geldiğinde 14 gün boyunca deneyeceğim.Asus ROG Strix B550-A Gaming aldım umarım sorunlarım çözülür.
Insallah anakarttandir sorunun cozulur Hayirli olsun hocam ben olsam msi anakart alirdim ama beyaz olmasi gibi bir takintin yoksa bunuda alabilirdin

ASUS Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II AMD B550 AM4 DDR4 5100 DP HDMI Çift M2 USB 3.2 AX Wi-Fi + BT ARGB 2.5 Gbit LAN ATX PCIe 4.0 128 GB RAM Desteği, AI Ses Engelleyici Mik. Desteği ASUS Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II AMD B550 AM4 DDR4 5100 DP HDMI Çift M2 USB 3.2 AX Wi-Fi + BT ARGB 2.5 Gbit LAN ATX PCIe 4.0 128 GB RAM Desteği, AI Ses Engelleyici Mik. Desteği : Amazon.com.tr: Bilgisayar

Hocam neredeyse 36 saattir açık. Kullanılmaz halde bilgisayar. Mavi ekran almıyorum ama kapanıyor ve açılıyor.
Önceki söylediklerim geçerli hala. Şimdiye akdar olan hataların çoğu değişkenlik gösterdiği için Bellek hatasına işaret ediyor. Bu illa RAM olacak değil CPU önbellek, Disk önbelleği, VRAM gibi cihazlardan da olabilir bu yüzden çok etkeni var.
Bunun yanında yakın zamanda MS güncellemeleri sertifika ve bazı sorunları ile BSOD yazayanlar var bu da sizi etkiliyor AMD tabanlı olduğu için. Bu yüzden çok fazla etkeni aza indirerek ilerliyorum oyunlar anti hile yazılımları ve yüklediğiniz diğer şeyler sonradan ayrı etken oalrak karşıma çıkıyor.
Anakart değişince RAM uyumu ve İşlemci dengesizliği gidebilir ancak düşük ihtimal. İşlemci, disk, RAM'den yana hala yüksek şüphem var

@Murat5038 'de bir baksın yinede
Yoğunum ondan fazla konulara bakamıyorum ZAman oldukça ilgileniyorum ancak dediğim gibi çok etken var ve bilgim dışında işlemler yapıyor konu sahibi.

Hocam RAM'de aldım Disk de aldım sıfır.Bunu sizde biliyorsunuz sıfır parçalarla denedim.Hala nasıl şüpheniz olabilir.

Hala nasıl şüpheniz olabilir.
Disk konusunda farklı diske kuramadığınız için şüphe hala devam ediyor.
RAM konusunda ise destek listesinde yok ve tek modüle geçtiğinizde farklı hatalar olması şüpheleri arttırıyor.

Son birkaç günde aldığım Minidumplar.
Minidump:

Hocam bazı mavi ekranları çok düşük erkan çözünürlüklerinde alıyorum aşırı kalitesiz şekilde.

Hocam belki saçma gelebilir ama bence Google açıkken veya kullanıyorken mavi ekran alma sıklığım artıyor.

Son düzenleme:
Biri chrome ile ilgili zaten. Stellseries cihazlarını çıkartın sürücülerini güncelleyin. Devam ederse sürücü kaldırın. Klavye/Fare değilse çıkartın.
USB bir cihaz takılı ise Fare, klavye dışında çıkartın kullanmayın.
Güvenli moda girip deneyin.

Alınan dökümler geneli yazılımsal ve sürücü kaynaklı. Windows kaynaklı olması ihtimali hala var formatı dier disklere atamadığınızdan bunu eleyemiyoruz.
Diskleri tek tek denenmesi lazım çıkartılıp. Son alınan biri sadece Chipsete işaret ediyor. Anakart gelince formatla belli oalcak ikisi de.

SteelSeries cihazlar klavye ve fare maalesef. USB takılı değil çıkardım. Yeni anakart ilk geldiğinde dediğiniz gibi hocam diğer bir diske Win kuracağım bakacağım mavi ekran alıp almadığıma. Dediğim gibi şu anki mevcut sistemde format atamıyorum. Tekrar bilgilendireceğim. Teşekkürler hala ilgilendiğiniz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…