RTX 2070S sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

yagizefe

Hectopat
Daha fazla  
RAM
G.Skill Ripjaws CL18 3600MHz
SSD veya HDD modeli
Crucial P5 500GB NVMe - Sandisk Plus 1TB Sata 3
Ekran kartı
Msi Geforce RTX 2070 Super
Anakart
Asus Prime B550M-A (WI-FI)
İşlemci
AMD Ryzen 5 3500X
Merhaba. Çok uzun süredir mavi ekran alıyordum ve depremden sonra bilgisayar ekranında çizikler oluşunca artık bir bilgisayarcıya götürmem gerektiğini düşündüm. Bilgisayarcı 3-4 saat uğraştıktan sonra kesin şekilde RAM sıkıntılı dedi. Bundan önceki açtığım konularda da sürekli donanımsal dendiği için hemen orada yeni RAM alıp değiştirdim. Bilgisayarı alıp kullanmaya başladıktan yaklaşık 6-7 saat sonra yeniden yeter artık mavi ekran aldım. Gecenin bu saatinde gerçekten moralim çok bozuldu asla çözemiyorum neden kaynaklı bir sıkıntı bilmiyorum son bir ümit yazmak istedim. Minidump dosyalarını aşağıya bırakıyorum.

Minidump:

@KojiroHyuga04 Merhaba yardımcı olur musun.

Son düzenleme:
Hocam merhaba @Murat5038 @claus Anakart değiştrdim ve dediğim gibi ilk bir M.2 SSD ile açıp sonrasında BIOS güncelledim. Sistemin çalıştığından emin olduktan sonra M.2 SSD çıkarıp aynen dediğim gibi yeni aldığım ,konuda bahsettiğim SSD ile kurulum yapmaya çalıştım ve sonuç şaşırtmadı. Pek çok kez Mavi ekran aldığım için asla kurulumu tamamlayamadım. Windows 10 ve Windows 11 kurmayı denedim. BIOS ayarlarında bir şey değiştirmeden default ayarlarda yapmaya çalıştım. Şu an bilgisayarı tekrar M.2 SSD ile kullanıyorum.
Daha ne yapabilirim? @Recep Baltaş

Tekrar Mavi ekran alırsam Minidup dosyalarını atmaya devam edeceğim. Bırakmadım peşini. Mayıs ayında eğer maddi durumum iyi olursa işlemci değişmeyi planlıyorum.

Şu an Anakart olarak ASUS ROG STRIX B550-A Gaming kullanmaya başladım.

Son düzenleme:
M 2 leri çıkartıp, ekran kartı çıkartıp normal SSD'ye kurmayı deneyin. Yedek klavye mouse varsa ondan kurmayı deneyin.

işlemci değişmeyi planlıyorum
İşlemci ve RAM kalıor zaten geriye. PSU sağlamdır diye düşünüyorum kontrolü için bir elektronikçide test edebilirsiniz.

Tekrar Mavi ekran alırsam Minidup dosyalarını atmaya devam edeceğim.
Aynen güncel dosyaları paylaşmaya devam edin.

M 2 leri çıkartıp, ekran kartı çıkartıp normal SSD'ye kurmayı deneyin. Yedek klavye mouse varsa ondan kurmayı deneyin.

İşlemci ve RAM kalıor zaten geriye. PSU sağlamdır diye düşünüyorum kontrolü için bir elektronikçide test edebilirsiniz.

Aynen güncel dosyaları paylaşmaya devam edid
Dediğiniz gibi yedek klavye mouse ile denedim.

Eminim tabii ki, biz burada asla üstün körü ya da ortalama cevap vermiyoruz :)
Arama motorlarında hatta burada bile ilk mesajda beni etikeltleyenler oluyor ve çözüyoruz.

Teşekkürler umarım yardımlarınızla bu olay da çözülür. Artın öyle bir ruh hali içindeyim ki abartmıyorum telefonda bile takılma olduğunda mavi ekran aldım zannediyorum. Konuyu açtığım günden beri bilgisayarı çok çok nadir kapattım çok daha fazla mavi ekran alıp minidump atmak için. Umarım artık bir sekilde çözülür.

RAM anakart listesinde olmadığı için sorun oluyor olabilir. CPU ve PSU bir kontrol ettirme şansın var mı ? Yada test amaçlı ücret ödemeden bir CPU ve PSU ile deneyebilir misin ?
Maalesef hocam kontrol ettirebileceğim bir yer yok.

@Murat5038 @claus Hocam dediğiniz gibi farklı SSD ile kurulum yapmaya çalıştım. 3 farklı SSD denedim hepsinde kurulum ekranında pek çok kez mavi ekran aldım. Birkaç kere kurmayı başardım ama bu sefer masaüstündeyken dakikda 1 veya 2 defa mavi ekran alıyordum sürekli kurtarmaya atıyordu. Ekran kartı çıkarıp kurulm yapılmıyor görüntü gelmiyor. Şu an mecburen M.2 SSD kullanıyorum. Arada açıldığında Minidump dosyaları bulup atmaya çalıştım ama Windows klasörü içerisinde Minidump dosyalarını bulamadım. Zaten ben bakana kadar mavi ekran alıyordum.
İşlemci sisteme göre çok bir işlemci ve pek çok kişi sıkıntılı olduğunu yazmış. İşlemcide sıkıntı olma ihtimali yüksek mi?
Hala RAM sıkıntı olabilir mi? Sıfır RAM kullanıyorum.
Sizin düşünceniz neyde sıkıntı olduğu yönünde lütfen bilgilendirir misiniz?
Ona göre işlemci alacağım. Keşke sıfır bilgisayar toplasaydım...

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı