Merhaba. Çok uzun süredir mavi ekran alıyordum ve depremden sonra bilgisayar ekranında çizikler oluşunca artık bir bilgisayarcıya götürmem gerektiğini düşündüm. Bilgisayarcı 3-4 saat uğraştıktan sonra kesin şekilde RAM sıkıntılı dedi. Bundan önceki açtığım konularda da sürekli donanımsal dendiği için hemen orada yeni RAM alıp değiştirdim. Bilgisayarı alıp kullanmaya başladıktan yaklaşık 6-7 saat sonra yeniden yeter artık mavi ekran aldım. Gecenin bu saatinde gerçekten moralim çok bozuldu asla çözemiyorum neden kaynaklı bir sıkıntı bilmiyorum son bir ümit yazmak istedim. Minidump dosyalarını aşağıya bırakıyorum.
If your system no longer recognizes the Crucial® SSD when in use or when coming out of sleep mode, or locks up or crashes, several adjustments can resolve this.
www.crucial.com
Bunu uygulayın sorun M2 gözüküyor. Mavi ekran sırasında diskin sorun yaşadığı görülüyor.
Bunla da çözülmezse M2 çıkartıp diğer SSD(Sandisk değil) Windows kurmanızı istiyorum.
Yazmayı unuttum BIOS'dan fTPM kapatıldı değil mi?
Merhaba attığınız linkteki ilk 7 adımı yaptım. Sonrasında Intel Rapid Storage Technology istiyordu yapamadım. Tekrar mavi ekran alırsam eğer Crucial olan SSD'ye Windows yükleyeceğim. Evet fTPM kapalı şu an.
Hocam dedğiniz gibi SSD'ye Windows kurmaya çalıştım. Windows kuramıyorum maalesef. Windows 10 ve Windows 11 kurmaya çalıştım ikisinde de aynı. Aşağıya bir video bırakıyorum bakmak isterseniz diye. 5 Dakika içerisini de Windows kurarken 3 defa mavi ekran aldım. Windows 10 ve Windows 11 kurmaya çalıştım ikisinde de aynı.