RTX 2070S WindForce oyunlarda 75 dereceye çıkıyor

Paksilasyon

Hectopat
Katılım
5 Mayıs 2020
Mesajlar
172
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi akşamlar herkese,

2020 Nisan ayında topladığım bilgisayarımın son zamanlarda sıcak havaların da artmasıyla birlikte değişik bir problemi ortaya çıktı. Masaüstündeyken veya performans gerektirmeyen işler yaptığımda GPU fanları dönmüyor ve ekran kartı sıcaklığı 45-50 derecelerde seyrediyor. Fakat bir oyuna girdiğimde 5 dk sonra fanlar inanılmaz bir hızda resmen bağırarak dönüyorlar ve 75+ dereceleri okuyorum.

Bayağı bir şey denedim ama sorunu çözemedim ve artık bu problem çok canımı sıkmaya başladı 😢. Konuyla ilgili tecrübeli arkadaşlar varsa aramızda yardımlarınızı çaresizce beklemekteyim. Fan ve anakartımı aşağıya yazıyorum:

GPU: GeForce® RTX 2070 SUPER™ WINDFORCE OC 3X 8G
Anakart: ASUS Prime X570-P

Not: Kasa ve CPU soğutmam aslında bayağı efektif. Tek sorun GPU soğutması gibi. Benim tahminim ya GPU termal macununu vs. yenilemem gerekiyor (garanti kaybolmasın diye hiç yenilemedim daha), ya da bir şekilde GPU'ya giden gücü BIOS üzerinden ayarlamam lazım.
 
Gigabyte'ın Windforce serisinde zaten ısınma sorunları var. Sorun sizin ekran kartınızdan kaynaklı değil, o modelden kaynaklı. 80 üzerine çıkmadığı sürece sorun yok.
 
Ekran kartınız, bozuk. Yani model olarak bozuk, seri bozuk. Yapamamışlar. 2000 serisindeki bütün Windforce kartlar cehennem ateşi içinde yanar.
Doğal yani, takmanıza gerek yok. Karta zarar vermeyecektir. Sadece biraz daha sıcak.
 
Sorun yaratacak kadar sıcak değil. Kendinize güveniyorsanız undervolting deneyebilirsiniz, veya termal macun yenileyebilirsiniz (garantiniz zaten ya bitmiş ya bitmek üzeredir)
 
Arkadaşlar teşekkürler hepinize. Sıcaklık aslında mesele değil benim için. Fanlar oyundayken durup durup bağırıyor 😄 Bunu ortadan kaldırmak amacım.

Tekrar yanıtlar için teşekkür ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı