RTX 2070S’li Sistem için 1080P vs 2K

ekselans2007

Hectopat
Daha fazla  
•AMD Ryzen 7 3700X.
•MSI RTX 2070 Super OC Gaming X.
•ASUS TUF B450 PRO GAMING.
•Trident Z Neo 3600MHz DDR4 (8x2) 16 GB.
•Corsair MP510 480GB.
•Cooler Master H500 750W 80+

Sistemim bu şekilde. Her türden oyun oynarım, film de izlerim, Photoshop'da kullanırım anlayacağınız bana çok amaçlı her alanda işimi görebilecek F/P bir monitör lazım. Ekran kartım 2K çözünürlüklere rahatlıkla çıkabilecek bir kart. Ben gidip de Full HD bir monitör alsam ekran kartı bağlamında bir darboğaz yaşar mıyım? Ya da şöyle sorayım, 144Hz 1MS ve IPS panel olan bir monitör arıyorum hangi modelden ve çözünürlük tipinden daha çok verim alırım?

Son düzenleyen: Moderatör:
27" Va Panel 144 hz 1 ms 2K Monitör sizin isteklerinizin ve sisteminizin tamamını karşılar. Darboğaz yaşamazsınız. ama yakışan ise ilk cümlemdeki özelliklerdir. Oyun + Photoshop deyince VA panel tek çözüm. (en iyi verim en iyi kalite en iyi performans için)

Son düzenleme:
Hemen hemen aynı özelliklerde sistem kullanıyoruz. Ben 1080p çözünürlükte 144 Hz 1 ms VA panel monitör kullanıyorum ve gayet memnunum. Bu monitörü seçme sebebim FPS tarzı oyunlara önem vermem. Kesinlikle dar boğaz gibi bir sıkıntım yok. Hatta yeri geldiğinde 2K testleri için DSR açarak DLSS deniyorum çünkü DLSS 2K ve 4K çözünürlükte destekliyor. Kısacası sıkıntı yaşamazsın.

Sistemim :

● İşlemci : Intel Core I7 9700K 5 Ghz (O.C)
● Anakart : MSI Z390 Tomahawk
● Ekran Kartı : MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio 8 GB
● RAM : Corsair Vengeance 8x2 GB DDR4 2400 MHz
● SSD : Corsair MP510 480 GB
● Kasa : Xigmatek EN9726 Prosper
● Güç Kaynağı : Corsair RM850X 850W 80+ Gold
● İşlemci Soğutucu : Cooler Master Masterliquid ML240

Aynı kart bende var bütçeden dolayı 2k monitör alamadım. 24 inc 144 hz 1ms VA panel monitor aldım. Herhangi bir darboğaz yaşamıyorum, gayet akıcı bir şekilde oyunları oynuyorum ama gönül isterki 27 inç 2k monitör alalım.

2k 144hz sizin için tam ideal monitör.

IPS, VA ya da TN hangisini alırsanız alın aralarında ghosting ve renk gösterimi farkı olur ama 2k 144hz olduğu zaman hiçbiri pişman etmez.

Yani monitör seçerken bu iki seçeneği filtreye ekleyin kesinlikle. Sonra çıkan panel türleri ise sizin kullanım alışkanlıklarınıza göre değişir o ayrı bir tartışma konusu. Ama sizin kullanım alışkanlıklarınıza göre IPS veya VA panel daha iyi gider çünkü hibrid kullanım yapıyorsunuz, tek bir alanda yoğunlaşmış değilsiniz.

Photoshop da işin içine girince alacağınız monitörde renk gosterim performansına biraz dikkat etmeniz gerekir. Son dönemde çıkan size göre 2 monitör var biri Viewsonic biri de Acer dan.

Her türden oyun ve film izlemek, Shop dediğiniz için. 2K IPS panel bakmanızı tavsiye ederim. 27 inç güzel olur.
@ekselans2007 sistem kaç TL?
@Mazotçu sistem kaç TL? Rica etsem.

Monitörünüz nedir?
Masam çok büyük değil 27 inç alırsam fps oyunlarında sağa sola çok kafa hareketi yapmam gerekir diye düşünüyorum
Tavsiyeniz için teşekkürler, sizce VA panelle IPS arasında uçuk bir fark var mıdır?
Her türden oyun ve film izlemek, Shop dediğiniz için. 2K IPS panel bakmanızı tavsiye ederim. 27 inç güzel olur.
@ekselans2007 sistem kaç TL?
@Mazotçu sistem kaç TL? Rica etsem.
•İşlemci : 2200₺
•Ekran Kartı : 4000₺ (vatan kdv indirimi)
•Anakart : 675₺ (vatan kdv indirimi)
•Ram : 800₺
•SSD : 550₺
•750W PSU + Kasa: 1150₺ (itopya yıl sonu indirimi) > inventusda da hala bu paraya satılıyor indirimde şiddetle tavsiye ederim.
TOTALDE: 9400₺ gibi bir meblağ

Son düzenleme:

AOC G2460PF

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…