Sistemimde i9 9900K, Z390 Aorus Master, MSI Gaming X Trio RTX 2080 ve James Donkey JD512 512 GB 3D Nand 2000/1500MB/sn NVMe M.2 PCI-e SSD kullanmaktayım. Ayrıca Corsair 680X kasa kullanıyorum ve şu: Deep Cool PEC 300 Her İki Uç Standart PCI-E 16X 164-PIN Fiyatı aparatla ekran kartımı dikey şekilde kullanmaktayım. Fakat bugün bir şey fark ettim. Ekran kartım PCI-e X8 veri yolunda çalışıyor. SSD ise anakartın kitapçığındaki adlandırmaya göre M2M slotunda takılı. Şu an için mevcut SSD'yi kullanırken aynı zamanda ekran kartımı X16 çalıştırmanın bir yolu var mıdır? Cevap veren herkese teşekkürler.
Soru işareti olan yerden Render test başlattığında 1.1 x8 ibaresi değişiyor mu? Güç yük olmadığında değerler düşer.
Aparat bir miktar hız düşüyor olabilir.
Soru işareti olan yerden Render test başlattığında 1.1 x8 ibaresi değişiyor mu? Güç yük olmadığında değerler düşer.
Aparat bir miktar hız düşüyor olabilir.
1. slot olarak işaretlediğiniz x16 destekli yuvaya takılı.
Ayrıca Steam üzerinden 3D Mark Demo indirip Time Spy testi yaptım. i9 9900k ve RTX 2080 kullanan sistemde Recep Baltaş ve Ali Güngör'ün bir videoda 11800 gibi bir puan alıyor fakat ben test yaptığımda yaklaşık 10800 puan aldım, CPU ve GPU skoru ikisi de videoya göre ortalama 1000'er puan daha düşük.
Yükteyken bu şekilde, şöyle bir fark tespit ettim. Riser kablo ile boştayken x8 1.1 gözüküyor, direkt olarak anakarta taktığımda boştayken x8 2.0 şeklinde gözüküyor. Ama x8 değişmiyor.
Bu arada benim BIOS sürümüm F10b 'ydi siteyi kontrol ettiğimde son sürüm F10 olarak görünüyordu, ben de günceldir diye bakmamıştım fakat bugün güncel olmadığını fark ettim. Aynı isimle bir update gelmiş arayüz vs biraz daha değişmiş ama soruna çözüm olmadı tabi ki.