Dostlar selamlar. Almanya'dan teyzeme laptop aldırtıp Türkiye'ye vergisiz şekilde getirteceğim. Bir laptop beğendim ama 5-6 ay sonra alacağım. Sizce RTX 3000 serili laptoplar çıkarsa RTX2000'li laptoplar ucuzlar mı? Almanya'dan alacağım için Türkiye'deki sistemi düşünmeyin. Beni sadece Euro'nun yükselmesi kötü etkiler, cevap verirseniz mutlu olurum.
Sanmıyorum düşeceğini. Aksine artabilir bile. Paramız her gün değer kaybediyor. Üstüne talep var diye satıcıları fiyatları yukarı çekiyorlar. Euro diyorsanız o da artıyor zaten. Paramız ona karşı değer kaybediyor günden güne. Beklentiye girmeyin derim.
Sanmıyorum düşeceğini. Aksine artabilir bile. Paramız her gün değer kaybediyor. Üstüne talep var diye satıcıları fiyatları yukarı çekiyorlar. Beklentiye girmeyin derim.
Dostum RTX ekran kartlı laptoplar piyasaya hakim olunca GTX1650 1050 laptopların fiyatları çok düşecek vs gibi yorumlar vardı. Ocak'ta 5K olan başlangıç serisi TUF Nitro 5 şu an 7 8K civarında. Bu ülkede neyin fiyatı düştü de laptopun düşsün.
Klasik mobil ekran kartları işte. Mobil RTX 2060 mesela masaüstü RTX 2060 ile karşılaştırılamaz. Taşınabilir bir cihaz olunca batarya gitsin diye performansı kısılıyor.
En basit örnek RTX 3060 Ti'da çıktığında dolar 7.80 civarındaydı ve giriş modelleri 5K idi.
Şu an dolar 7.44 hatta bir ara 7.30 lardaydı ancak şu an en ucuz RTX 3060 Ti 6k.