RTX 3050 için ayar önerisi

merteknn

Hectopat
Makaleler
3
Yer
Çankaya,Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Lenovo IdeaPad Gaming 3 | Ryzen 7 5800H | RTX 3050 85 Watt | 16 GB 3200 Mhz RAM | WD SN530,SN570 1.5 TB SSD
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, elimdeki laptopta 85 watt 3050 var ancak şöyle bir sıkıntım var. En basitinden örnek vereyim:

RDR 2 oyununda bilgisayar performans modunda ekran kartından 81-86 watt arası çekiyor sürekli ancak ekran kartı sıcaklığı 86 dereceye çıkıyor. FPS'im 60-73'lerde geziyor.

Bilgisayar sessiz modunda ekran kartı 60 watt çekiyor sürekli ve sıcaklık 78-81 derecelere düşüyor. FPS'im 55-63 arasında geziyor.

Bu sıcaklıklar normal mi?
Bu ekran kartına nasıl güzel bir ayar yapabilirim? Örneğin nasıl 70-75 Watt'a sabitleyebilirim? İşlemcim de çok ısınıyor 80-88 arasında geziyor.

Undervolt yapabilirsin.

Zaten nasıl undervol yapacağımı soruyorum. Biliyorum undervolt yapmam gerektiğini.

Curve kısmından deneyerek bulman lazım ama istersen 2-3 tane video atabilirim ekran kartı için. İşlemci için ThrottleStop kullanabilirsin.

Curve kısmından deneyerek bulman lazım ama istersen 2-3 tane video atabilirim ekran kartı için. İşlemci için ThrottleStop kullanabilirsin.

Ryzen mobil işlemciler ThrottleStop desteklemiyor.

Ekran kartına yapabilirsin UV. İşlemcinin termal macununu değiştir.

Bana ne yapacağımı öğretmeyin nasıl yapacağımı öğretin diye 2. kez söylüyorum. YouTube'dan videosunu bulmak kolay zaten. Sadece foruma da sormak istedim. Nelere dikkat etmem gerekiyor vs.

@messinicocugu @Artoria Pendragon bir bakabilir misiniz hocam.

İşlemciye yapmaya gerek yok. MSI Afterburner'dan Core clock u 100 Memory clock u 200 kısıp deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…