RTX 3050 için ayar önerisi

Curve ekranından 0.975 veya 0.950'yi seçip l tuşuna basar mısın sonrasında stress testi yap bir de.

Voltaj ayarları sıkıntılı oluyor. Zarar vermek istemiyorum bilgisayara ama akşam deneyeceğim.

Merhaba arkadaşlar, elimdeki laptopta 85 watt 3050 var ancak şöyle bir sıkıntım var. En basitinden örnek vereyim:

RDR 2 oyununda bilgisayar performans modunda ekran kartından 81-86 watt arası çekiyor sürekli ancak ekran kartı sıcaklığı 86 dereceye çıkıyor. FPS'im 60-73'lerde geziyor.

Bilgisayar sessiz modunda ekran kartı 60 watt çekiyor sürekli ve sıcaklık 78-81 derecelere düşüyor. FPS'im 55-63 arasında geziyor.

Bu sıcaklıklar normal mi?
Bu ekran kartına nasıl güzel bir ayar yapabilirim? Örneğin nasıl 70-75 Watt'a sabitleyebilirim? İşlemcim de çok ısınıyor 80-88 arasında geziyor.
Konuyla alakası yok ama işlemci sıcaklığınızı öğrenebilir miyim ?

Bende Asus cihaz var ve oyunlarda Rog boost o.c yazıyor otomatik overclock yapıyor.
Ben de ekran kartımın watt değerini kısmak istiyorum sizin gibi ancak bazı oyunlarda değer yetersiz kalır vs diye korkuyorum.Şöyle bir ekran var asusun uygulamasında:
Bu kısımda hangi değerlere çekmeliyim otomatik o.c yapmaması adına?

Dosya Ekleri

• gpu manuel.png
    gpu manuel.png
    183,6 KB · Görüntüleme: 37
Bende ASUS cihaz var ve oyunlarda ROG Boost o.c yazıyor otomatik overclock yapıyor.
Ben de ekran kartımın watt değerini kısmak istiyorum sizin gibi ancak bazı oyunlarda değer yetersiz kalır vs diye korkuyorum. Şöyle bir ekran var ASUS'un uygulamasında:
Bu kısımda hangi değerlere çekmeliyim otomatik o.c yapmaması adına?

Base clock ve Memory Clock'u en *sona* (sola) çekip fan hızını fulleyebiliyorsanız yapın. Sıcaklıklar düşer.

Konuyla alakası yok ama işlemci sıcaklığınızı öğrenebilir miyim?

İşlemci performans modunda 83 ile 87 arasında geziyor. Sessiz modunda 84-82'lerde geziyor diye hatırlıyorum.

@gmaschine en sona yazmışım, en sola yazacakken. En sola çekerseniz FPS biraz düşer ama sıcaklıklar güzel derecelerde kalır.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı