RTX 3050 laptopta FPS düşüyor

Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Evet arkadaşlar son zamanlarda FPS düşmesi sorunları yaşıyorum. Hem drop yiyorum, hem de FPS değerlerim deli gibi düşüyor. Önceden 120 FPS aldığım oyunlarda belli bir süreden sonra 50-40 hatta 30'lu değerlere bile bazen zor geliyor. Hali ile aşırı kasma oluyor. MSI Afterburner ile sıcaklık değerlerine baktım ama normal gelmedi bana, bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. Bazı gözlemlerime göre GPU kullanımım çok düşüyor. (yakın zamanda güzelce bir temizlik yapıp, termal macunu değiştireceğim.)

1754788735342.png

Sistem özelliklerim (laptop);

NVIDIA RTX 3050 (laptop GPU)
11th. Intel i5-11320H 3.20GHz.
2x8 16 GB RAM.

Dipnot: Normalde GPU değeri dalgalanıyor %70 ila %90 aralarında. Önceden böyle bir durum yoktu. Bayağıdır temizlemedim. Termal macun vs. bu sebepten ötürü yapabilir mi?

Ne olur ne olmaz diye denediğim bazı çözümler;

Format attım, temiz bir W11 kurulumu yaptım.
NVIDIA ve W11 işletim sistemim tamamen güncel durumda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet arkadaşlar son zamanlarda FPS düşmesi sorunları yaşıyorum. Hem drop yiyorum, hem de FPS değerlerim deli gibi düşüyor. Önceden 120 FPS aldığım oyunlarda belli bir süreden sonra 50-40 hatta 30'lu değerlere bile bazen zor geliyor. Hali ile aşırı kasma oluyor. MSI Afterburner ile sıcaklık değerlerine baktım ama normal gelmedi bana, bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. Bazı gözlemlerime göre GPU kullanımım çok düşüyor. (yakın zamanda güzelce bir temizlik yapıp, termal macunu değiştireceğim.)

Eki Görüntüle 2552973

Sistem özelliklerim (laptop);

NVIDIA RTX 3050 (laptop GPU)
11th. Intel i5-11320H 3.20GHz.
2x8 16 GB RAM.

Dipnot: Normalde GPU değeri dalgalanıyor %70 ila %90 aralarında. Önceden böyle bir durum yoktu. Bayağıdır temizlemedim. Termal macun vs. bu sebepten ötürü yapabilir mi?

Ne olur ne olmaz diye denediğim bazı çözümler;

Format attım, temiz bir W11 kurulumu yaptım.
NVIDIA ve W11 işletim sistemim tamamen güncel durumda.

Yaz sıcaklığında normale vurmak isterim ama değil işlemcin 90 derecenin üzerinde olduğu için kendi frekansını düşürüyor bu vakitte de ekran kartın beslenemiyor ve kısa süreli darboğaza neden oluyor
2. ekran kartında haliyle çok sıcak kendi frekansını oda düşürdüğü için etkilenirsin
Derhal bakım ve macun yenilemesi yap.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı