RTX 3050 Mobile'lı sistem Starfield'da nasıl bir performans sergiler?

İşletim sistemi
Windows 11

Hockenheim

Hectopat
RAM
16
Ekran kartı
3050M
İşlemci
i5 12500H
Starfield'ın asgari sistem gereksinimleri çıkmış. Baktımda bayağı yüksek. Malum AMD sponsorluğundan DLSS olmayacak oradan da kaybediyoruz. NVIDIA sponsor olduklarında FSR'a izin veriyordu. AMD'den beklemiyordum. Bu durumlarda bizim 4 GB RTX 3050 ve i5 12500H ne performans verir ortalama?

NVIDIA kart ile FSR yine kullanabilmeniz gerekir. DLSS yok diye aslinda cok da bir şey kaybedilmiyor. VRAM az, maalesef.

Belki de 3000 serisinde kullanilmiyordur, NVIDIA RTX kart ile FSR aciliyor normalde ama 3000,4000 serisi ile acilmiyordur belki.

Son düzenleme:
Starfield'ın asgari sistem gereksinimleri çıkmış. Baktımda bayağı yüksek. Malum AMD sponsorluğundan DLSS olmayacak oradan da kaybediyoruz. NVIDIA sponsor olduklarında FSR'a izin veriyordu. AMD'den beklemiyordum. Bu durumlarda bizim 4 GB RTX 3050 ve i5 12500H ne performans verir ortalama?
AMD'nin yaptığı büyük kahbelik, iyice soğumaya başlıyorum markadan.

Yüksek ayarlarda oynatacağını düşünüyorum fakat VRAM'den dolayı birkaç ayarı kısmanız gerekebilir.

Önerilen RTX 2080 istiyormuş. Belki orta-yüksek karışık oynatabilir. Oyun çıkmadığı için bilemiyorum.

NVIDIA kart ile FSR yine kullanabilmeniz gerekir, DLSS yok diye aslinda cok da bir şey kaybedilmiyor. VRAM az, maalesef.

Belki de 3000 serisinde kullanilmiyordur, NVIDIA RTX kart ile FSR aciliyor normalde ama 3000,4000 serisi ile acilmiyordur belki.
Yinede DLSS FSR'a göre önde gibi bir de en şaşırtıcısı Nvidia sponsor olduklarında fsr'da olurken Amd sponsor olunca DLSS'yi engellemesi değişik.

NVIDIA kart ile FSR yine kullanabilmeniz gerekir, DLSS yok diye aslinda cok da bir şey kaybedilmiyor. VRAM az, maalesef.

Kullaniyor zaten sorunum o değil zaten sadece DLSS'yi engellemesi bence oyuncular adina ayip.

Yine de DLSS FSR'a göre önde gibi bir de en şaşırtıcısı NVIDIA sponsor olduklarında FSR'da olurken AMD sponsor olunca DLSS'yi engellemesi değişik.

Hayir, FSR acamiyormussunuz. VRAM az bilemedim iyi oynatır mı, oyunu da bilmiyorum ama yeni bir oyun oldugundan 4 GB VRAM zor. RTX 2000 serisi, GTX 16, 10, boyle gozukuyor.

NVIDIA® GeForce RTX™ 20 Series.NVIDIA® GeForce® 16 SeriesNVIDIA® GeForce® 10 Series

Hayir, FSR acamiyormussunuz. VRAM az bilemedim iyi oynatır mı, oyunu da bilmiyorum ama yeni bir oyun oldugundan 4 GB VRAM zor. RTX 2000 serisi, GTX 16, 10, boyle gozukuyor.

NVIDIA® GeForce RTX™ 20 Series.NVIDIA® GeForce® 16 SeriesNVIDIA® GeForce® 10 Series
Sadece bu oyun için mi geçerli acaba diğer oyunlarda açabiliyorum?

Son zamanlarda oyunların sistem gereksinimli normalinden fazla yüksek yazıyorlar. Ben yine de medium ayarlarda 40-60 FPS alacağını düşünüyorum RTX 3050 bir laptopun. Umarım..

Hayir, FSR acamiyormussunuz. VRAM az bilemedim iyi oynatır mı, oyunu da bilmiyorum ama yeni bir oyun oldugundan 4 GB VRAM zor. RTX 2000 serisi, GTX 16, 10. boyle gozukuyor.

4GB VRAM ile nispeten yeni çıkan oyunları oynarken pek zorlanmadım hocam. O kadar büyük sorun olacağını sanmıyorum. Oyunda zibilyon tane gezegen ve her gezegende farklı ortam olduğu için -ve sizin de dediğiniz gibi yeni bir AAA oyun olduğu için- muhtemelen tüm ayarlar yüksekte oynayamaz, fakat doku ayarları yüksekte oynayabileceğini düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı