RTX 3050 R5-5600H aniden oluşan FPS düşmesi ve akıcılık problemi

Faithful

Hectopat
Merhaba, bir önceki konumda olduğu gibi bilgisayarımı upgrade edip RAM'i 16 GB'a yükseltmiştim. Windows 10 kullanırken ara ara drop yesem de 11 yükledim ve bu akıcılık ve drop meselesi daha da artmaya başladı. DDU kullandım driver silip yükledim, sıfırlama yapıp en baştan her şeyi kurdum ama yok olmuyor LoL oynarken 250 FPS alıyorum ama akıcılıkta bir problem yaşıyorum, ne yapmam gerek yardım edebilir misiniz?

Sistem:
RTX 3050 (laptop)
Ryzen 5 5600H.
16 GB.

Merhaba, bir önceki konumda olduğu gibi bilgisayarımı upgrade edip RAM'i 16 GB'a yükseltmiştim. Windows 10 kullanırken ara ara drop yesem de 11 yükledim ve bu akıcılık ve drop meselesi daha da artmaya başladı. DDU kullandım driver silip yükledim, sıfırlama yapıp en baştan her şeyi kurdum ama yok olmuyor LoL oynarken 250 FPS alıyorum ama akıcılıkta bir problem yaşıyorum, ne yapmam gerek yardım edebilir misiniz?

Sistem:
RTX 3050 (laptop)
Ryzen 5 5600H.
16 GB.
V-Sync açıkmı, kontrol edermisiniz? Ayrıca her oyunda mı böyle?

Sistem:
RTX 3050 (laptop)
Ryzen 5 5600H.
16 GB.
Throttlestop'tan kontrol edebilirsiniz.

Sistem:
RTX 3050 (laptop)
Ryzen 5 5600H.
16 GB.

Hz ayarlarından monitörün hz'sini seçtiğinize emin misiniz ? Format atınca olması düşündürdü.

V-Sync açıkmı, kontrol eder misiniz? Ayrıca her oyunda mı böyle?

Delta Force oyununda da böyle 2 gün önce Windows 10 (belki ilgisi vardır diye belirtiyorum) ile akıcı bir şekilde oynadığım oyunu artık oynayamıyorum 120'lerden 45'lere düşüyorum V-Sync açık kapalı denemediğim şey kalmadı.

Hz ayarlarından monitörün Hz'sini seçtiğinize emin misiniz? Format atınca olması düşündürdü.

Formattan önce ufak tefek böyle drop aldığım için yapmıştım daha da beter oldu. Hz ayarını yapmıştım.

Delta Force oyununda da böyle 2 gün önce Windows 10 (belki ilgisi vardır diye belirtiyorum) ile akıcı bir şekilde oynadığım oyunu artık oynayamıyorum 120'lerden 45'lere düşüyorum V-Sync açık kapalı denemediğim şey kalmadı.

Formattan önce ufak tefek böyle drop aldığım için yapmıştım daha da beter oldu. Hz ayarını yapmıştım.

Nasıl yani şuan hz'niz 60 mı 144 mü ?

Nasıl yani şu an Hz'niz 60 mı 144 mü?

144 Hz.

HWiNFO'dan boştayken bir SS aldım çok anlamıyorum ama yararı olur mu acaba?

{47C67424-991C-4401-86DE-A93952DD8F94}.png

144 Hz.

HWiNFO'dan boştayken bir SS aldım çok anlamıyorum ama yararı olur mu acaba?

Eki Görüntüle 2400630

Boşta değil de oyunda iken alırsanız faydası olabilir sıcaklığa bakalım ki sanmıyorum. FPS'niz 250 iken akıcı olmamasıyla ilgisi olduğunu. Fakat diğer oyunda 120'den 45'e düşüyorsa ilgisi olabilir Delta Forcedeyken atın bir bakalım.

Sistem:
RTX 3050 (laptop)
Ryzen 5 5600H.
16 GB.
Stuttering-micro stuttering kaynakli olabilir. Oyun ici sicaklik degerlerinizi paylasir misiniz?

Oyun menüsünde bile ağırlık yaşıyorum inanılmaz gerçekten, en düşük ayarlardayım 110-120 FPS alırken 50ye 50'den 25e kadar düştüğünü gördüm.
Screenshot_2.png

Temiz bir kurulum yapıp Windows 10'a geri döndüm ve sorunum çözüldü konuya yorum atan herkese teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı