RTX 3050 sistem kendi kendine reset atıp BIOS'a giriyor

Oduncu Reis

Decapat
Daha fazla  
RAM
16GB (2x8GB) 3200MHz
SSD veya HDD modeli
ADATA SwordFish Serisi 500GB SSD M.2 1800-1200MB/s
Ekran kartı
MSI GeForce RTX 3050 VENTUS 2X XS 8G OC
Anakart
MSI B450M-A PRO MAX II AM4 DDR4
İşlemci
AMD Ryzen 5 5500 AM4 DDR4
Normalde böyle şey olmazdı. Bilgisayar başından 3dk kalkmıştım geldiğimde ilk baş kendine reset atmıştı, bu olay tekrarlandığında bu sefer BIOS'a atmıştı. Bugünde video izlerken kulaklıktan cart diye ses geldi ve PC tamamen dondu ve hiçbir şey yapamadım. Reset attım kasadan, açıldığında direk BIOS'a attı. PC'yi alalı daha 1 ay olmadı. Yardımlarınızı bekliyorum efendiler.

BIOS'ta iken bilgisayarınızı aniden kapattıysanız bu durum çok normal. Yapmanız gereken şey BIOS'a tekrar girip save&exit seçeneğinden çıkış yapmak. Çıkış yaptıktan sonra bilgisayarınızı açın. ve gelişmiş başlangıca girin. Başlangıç onarma yapın. Başlangıç onarma yapılamadı diyorsa bile korkmayın %80 onaracağını onarmıştır. Ve Windows'a devam et deyin. Bilgisayarınızı takip edin eğer tekrar bir sorun olursa yazarsınız.
Önce bilgisayarınızın tekrar BIOS'a girmesini sağlayın. Ve bilgisayarı on-off tuşundan tamamen kapatın ve tekrar açın.
Bu tekniklerin hepsini yukarıdan aşağıya sırayla uygulayın, bir sıkıntı çıkarsa buraya yazarsınız.

Bu tekniklerin hepsini yukarıdan aşağıya sırayla uygulayın, bir sıkıntı çıkarsa buraya yazarsınız.
Bunları yaptım lakin sorun çözülmedi. Şimdi tekrar deneyeceğim.

Sıkıntı devam ediyor. Oyun oynarken bir anda kapandı. BIOS'a atmadı ama bu sefer.

Son düzenleme:
Bunları yaptım lakin sorun çözülmedi. Şimdi tekrar deneyeceğim.

Sıkıntı devam ediyor. Oyun oynarken bir anda kapandı. BIOS'a atmadı ama bu sefer.
Gerçekten anlamıyorum bu kadar işlem yapmamıza rağmen hala sorun devam ediyor. CMD'yi yönetici olarak çalıştırın ve sfc /scannow komutunu çalıştırın. Ardından DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth çalıştırın. Ve bilgisayarı yeniden başlatın. Sorun devam ediyor mu gözetleyin.

Gerçekten anlamıyorum bu kadar işlem yapmamıza rağmen hala sorun devam ediyor. CMD'yi yönetici olarak çalıştırın ve sfc /scannow komutunu çalıştırın. Ardından DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth çalıştırın. Ve bilgisayarı yeniden başlatın. Sorun devam ediyor mu gözetleyin.
Söylediklerinizi aynen yapacağım. Yardımlarınız için ne kadar teşekkür etsem az. Size minnetarım.

Dosya Ekleri

• 1722974752380444556146145200819.jpg
    1722974752380444556146145200819.jpg
    41,7 KB · Görüntüleme: 12
Eğer ağır bir güncelleme yapıyorsa gayet normal. Eğer güncelleme bitmez ise 1 saat 15 dk dolunca kapat aç yapın.

Dışarı çıkmıştım şimdi eve geldim. Geldiğimde windows kilit ekranında duruyordu. Bu çözülmüş olduğu anlamına geliyor sanırım. Öyle değil mi?
Umarım öyledir. Yine de bilgisayarınızı mutlaka takip edin. Bir sorun olursa yine burada konuşalım.

Yeni konular

Geri
Yukarı