RTX 3050 sistemde mavi ekran sonrası oyun performansı düştü

Sunrock14

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
Kingston DDR5 32 GB(4x16 GB) 6000MHz CL40 Fury Beast Black RAM bellek
SSD veya HDD modeli
Kingston Fury Renegade 1TB 7300-7000MB/s soğutucu
Ekran kartı
Gigabyte NVIDIA GeForce RTX 3050 Gaming OC GV-N305
Anakart
MSI Pro B650-P Wi-Fi AMD B650 6400MHz (OC) DDR5
İşlemci
AMD Ryzen 7 7700X 4.5GHz (Turbo 5.4GHz) 8 Core 16
Selamlar, kısa bir süre önce mavi ekran hatası aldım ve logları inceleyerek ve testler sonrasında RAM'lerimden birisinde arıza meydana geldiğini gördüm. Ve gidip aynı RAM'lerden bir set daha aldım ve bozulanlarını garantiye gönderdim. Bilgisayara da format çektim. Bilgisayarımı yazılım, grafik ve render işleri için kullanıyorum ve ara sıra oyun oynuyorum. Yeni RAM'ları taktıktan sonra bilgisayarda CS2 oynamayacak seviyelerde donmalar yaşanıyor. Daha önce rahatlıkla oynadığım Elden Ring, grounded gibi oyunlarda da takılmalar oluyor. Diğer işlerimde sorun olmuyor ama oyunlarda sürekli takılmalar yaşıyorum. Şu anda PC de 64 GB RAM takılı ve BIOS ayarlarında farklı farklı ayarlar denedim XMP ayarlarını vs değiştirdim ve driverları güncelledim. Buna rağmen takılmalar oluyor. Daha önce oyunları rahatlıkla oynuyordum. Ayrıca işlemci ısısının 90 derecelere kadar çıktığını gördüm ve termal macunu yeniledim ama ısı hala epey yükseklerde geziyor sıvı soğutmayla. Bu neden kaynaklanır?

Selamlar, kısa bir süre önce mavi ekran hatası aldım ve logları inceleyerek ve testler sonrasında RAM'lerimden birisinde arıza meydana geldiğini gördüm. Ve gidip aynı RAM'lerden bir set daha aldım ve bozulanlarını garantiye gönderdim. Bilgisayara da format çektim. Bilgisayarımı yazılım, grafik ve render işleri için kullanıyorum ve ara sıra oyun oynuyorum. Yeni RAM'ları taktıktan sonra bilgisayarda CS2 oynamayacak seviyelerde donmalar yaşanıyor. Daha önce rahatlıkla oynadığım Elden Ring, grounded gibi oyunlarda da takılmalar oluyor. Diğer işlerimde sorun olmuyor ama oyunlarda sürekli takılmalar yaşıyorum. Şu anda PC de 64 GB RAM takılı ve BIOS ayarlarında farklı farklı ayarlar denedim XMP ayarlarını vs değiştirdim ve driverları güncelledim. Buna rağmen takılmalar oluyor. Daha önce oyunları rahatlıkla oynuyordum. Ayrıca işlemci ısısının 90 derecelere kadar çıktığını gördüm ve termal macunu yeniledim ama ısı hala epey yükseklerde geziyor sıvı soğutmayla. Bu neden kaynaklanır?

Takılma sebebi sanırım ısıdan kaynaklanıyor gibi. Sıvı soğutucu tam oturduysanız ve yine ısınıyorsa soğutuca bir sorun olabilir.

Hocam muhtemelen işlemcinizin soğutucusunu yanlış monte ediyorsunuz. 90 Derece görmesi kasma donmaların temel nedeni. Bir bilgisayarcıya gösterirseniz çok iyi olur sizin için veya detaylı foto atın yardımcı olalım.

Kasa yapısından dolayı radyatör kasanın alt tarafına konumlandırılmış durumda. Bu şekilde 1 yıldır çalışıyor. Bu sorun ram muhabettinden sonra olan bir durum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-07-18 saat 17.36.15_020f4aff.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-07-18 saat 17.36.15_020f4aff.jpg
    174,3 KB · Görüntüleme: 18

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı