RTX 3050 Ti laptopta Valorant 100-200 FPS veriyor

Batuhancm

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
3050Tİ
İ5 12.Nesil
Meslek
Mekatronik
Merhaba. 1 yıldır bir Gaming laptop kullanıyorum laptopta bir işlemcinin ekran kartı var bir de kendi yani 30350 Ti var ben işlemcinin ekran kartını kullanmaya çalıştığımda Valorant gibi bir oyunda düşük grafiklerde Max 100 gibi bir FPS alıyorum ama 3050 Ti ekran kartını kullanmaya çalıştığımda 5 FPS gibi bir değerle karşılaşıyorum ancak 2 ekran kartın birlikte kullandığım zaman 200 FPS falan alıyorum normalde 3050 Ti olan ekran kartının daha fazla vermesi gerekmiyor mu? Elbette bir masaüstü kadar tabii tutamam ama laptopum neden böyle?

Hocam selamlar. İşlemci hakkında bilgi vermemişsin. Valorant işlemci tabanlı bir oyun. Ekran kartının iyi olması da bir etken ama asıl merak edilen şey işlemci modelin.

Valorant işlemci ağırlıklı bir oyun. Turbo Boost ayarın kapalı olabilir ve bu yüzden düşük FPS alıyor olabilirsin. Bir diğer konuda yazılımın, sürücülerin, BIOS'un güncel mi? Sıcaklık değerlerin nasıl?

Valorant işlemci ağırlıklı bir oyun. Turbo Boost ayarın kapalı olabilir ve bu yüzden düşük FPS alıyor olabilirsin. Bir diğer konuda yazılımın, sürücülerin, BIOS'un güncel mi? Sıcaklık değerlerin nasıl?
BİOS UMUN güncel olup olmadağını bilmiyorum ama sıcaklık max 80 derece fln olması lazm altında fan da var

Tam model olarak hocam.
12th Gen Intel(R) Core(TM) i5-12450H 2.50 GHz

BIOS'umun güncel olup olmadağını bilmiyorum ama sıcaklık Max 80 derece falan olması lazm altında fan da var.

O zaman Turbo Boost ayarının açık olup olmadığına bak hocam. Bende de 3050 Ti var ama seninki gibi 12.nesil değil 11.nesil. Yüksek grafiklerde 150-160FPS alıyorum.

ekran kartı işleme süresi olarak 2.3 3 gibi değerler alıyorum
ve yine söyleyeyim 2 ekran kartını birlikte kullandığımda yüksek fps alıyorum 200 gibi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı